Woonforte start in januari met grote verbouwing De Barones

Woonforte start in januari met grote verbouwing De Barones

De vergunning is verleend en op 1 januari 2022 krijgt Woonforte de sleutel. Het transformeren van het kantoorgebouw aan de Prinses Margrietlaan in Alphen aan den Rijn naar 131 woningen kan dus bijna beginnen.

In maart 2018 kocht Woonforte het kantoor aan de Prinses Margrietstraat 3, dat een totale oppervlakte heeft van ruim 6.700m2. Het kantoorgebouw wordt omgebouwd naar 131 appartementen. Deze maand is de omgevingsvergunning verleend. Het is nu wachten totdat alle huidige huurders uit het pand zijn vertrokken.

Op 1 januari krijgt Woonforte de sleutel en start de grote verbouwing. De verhuur van de appartementen start naar verwachting in 2022. Als alles volgens planning loopt, kunnen de nieuwe huurders eind 2022 in hun appartement wonen.

Verschillende woningtypes 

Woonforte gaat verschillende type woningen realiseren in het gebouw. Er komen studio’s, tweekamer-woningen en driekamer-woningen. Woonforte gaat de woningen aanbieden aan jongeren, starters en herstarters met kinderen. "Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Zij hebben veel last van de wooncrisis. De transformatie van dit pand biedt daarvoor een oplossing", aldus Woonforte. Met de transformatie van dit pand levert de corporatie een oplossing. 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.