Nog steeds vertrouwen in Alphense woningmarkt ondanks corona

De coronadreiging en een huis kopen, gaat dat wel samen? Ondanks alle vragen, twijfels en onzekerheden ligt de woningmarkt nog lang niet stil, vindt Woondroom Alphen. Het Alphense makelaarskantoor is realistisch, maar vol vertrouwen.

Wat gebeurt er eigenlijk precies op de huizenmarkt? Het is een vraag die menige koper en verkoper bezighoudt. Want in hoeverre zal het coronavirus het aanbod en de prijzen beïnvloeden? Gaby Paans van Woondroom Alphen staat midden in de lokale woningmarkt en vertelt wat hij ziet gebeuren.

Nog steeds overbieden

Huizenkopers worden voorzichtiger, maar Paans vindt de huizenprijzen nog vrij stabiel. “De biedingsstrijd blijft aan de orde van de dag. Als je je oog laat vallen op een woning in een gewilde buurt, zal je nog steeds moeten overbieden.”

De algemene interesse om te verhuizen is dus blijkbaar nog groot genoeg. Hoe kan dat? De Alphense makelaar denkt dat het vooral komt doordat veel mensen ineens thuis zitten en daardoor meer tijd hebben om op het internet te snuffelen – bijvoorbeeld naar een ander huis. “We krijgen nog steeds voldoende aanvragen om huizen in de verkoop te nemen, dus dat is hoopvol.”

Creatief bezichtigen

Ook het grootste deel van de aangevraagde bezichtigingen en in verkoopnames van nieuwe huizen gaan gewoon door. Weliswaar iets anders dan normaal, want groepsbezichtigingen zijn voorlopig van de baan. Zo is de Open Huizen Dag op 28 maart afgelast.

“Makelaars moeten nu creatiever zijn met hun rondleidingen”, zegt Paans. “Zo kun je bijvoorbeeld videobellen gebruiken voor een bezichtiging; even wennen misschien, maar voor nu een goede oplossing om de contactmomenten veilig te houden.”

Makelaarsadvies zonder onnodige risico’s

De makelaardij in Alphen draait dus nog steeds op volle toeren. Veel makelaarskantoren treffen extra maatregelen om virusverspreiding te voorkomen. Zo ook Woondroom Alphen. “We willen rekening houden met elkaars gezondheid en proberen tegelijkertijd de economie draaiende te houden. Zeker, het is een hele uitdaging, maar voorlopig lijkt het te lukken!”

Woondroom is gevestigd aan de Hooftstraat 33 in Alphen aan den Rijn. Wil jij een huis kopen, verkopen of laten taxeren? Neem dan contact op met Woondroom via info@woondroomalphen.nl of 0172- 764444. Of neem een kijkje op de website www.woondroomalphen.nl.

Woondroom Alphen is van maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 9:00 tot 21:00 uur op 0172 – 764444 en op info@woondroomalphen.nl.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.