Maandprogramma juli-augustus 2019 WerkVinden Alphen

Nieuwe WerkVinden workshop ’50-plus werkloos en sociale voorzieningen’.

Nieuwe workshop "50-plus, werkloos en sociale voorzieningen"

Met welke regelingen (sociale voorzieningen) heb je te maken als je werkloos bent of werkloos wordt. Je hebt al veel informatie van diverse instanties gekregen of gelezen, maar dat is toch best veel om allemaal makkelijk te ontrafelen.
De WW wordt in deze workshop uitgebreid toegelicht en er wordt ingegaan op diverse details zoals rechten en plichten, welke inkomsten wel/niet worden gekort, met welk instanties je te maken krijgt en waar je op moet letten.
De workshop wordt gegeven door Theo Gennes van het FNV. Ook wordt ingegaan op 'loonkosten voordelen' en 'no risk polis', voordelen voor jouw eventueel toekomstige werkgever, die je in een solliciatiegesprek kan meenemen.
Naast de WW worden ook de IOAW en IOW, alsmede de participatiewet regelingen (bijstand) toegelicht, die zeker voor de doelgroep 50+ van belang zijn. Ook wordt je op de hoogte gebracht van de laatste wijzigingen in de regels voor werkzoekenden.

Kortom: een goed tototaalbeeld van de sociale voorzieningen voor als je werkloos bent of dreigt te worden. Uiteraard zijn ook de niet 50-plussers welkom.
De workshop vindt plaats op dinsdagavond 16 juli van 20:00 tot 22:00 uur. Adres: Castortraat 1 te Alphen aan den Rijn. Kosten voor deelname bedragen € 15,00 (leden € 12,50 en FNV-leden gratis). Graag vooraf inschrijven, want vol = vol.

WerkVinden Programma juli-augustus 2019

Stichting WerkVinden is een neutrale vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden in de regio belangeloos helpt bij het vinden van werk. De hulp van WerkVinden bestaat onder meer uit: lezingen, workshops, netwerken/wandelen en individuele begeleiding.
Voor de maanden juli en augustus is het programma klaar en kan iedereen zich voor deelname inschrijven via onze site www.werkvindenalphen.nl. De deelname is veelal gratis of soms een kleine bijdrage.

Voor meer informatie, bezoek onze website www.werkvindenalphen.nl

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.