Gratis parkeren in het Alphense centrum: een stap in de goede richting

Kort geleden kwam het nieuws naar buiten dat consumenten binnenkort gratis in het Alphense centrum kunnen parkeren. Volgens Eric Carree, voorzitter van de VOA, is deze ontwikkeling een stap in de goede richting.

Al langere tijd was er discussie over het parkeren in het Alphense centrum, waarbij het voornamelijk draaide om de vraag: wie gaat er betalen? Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat er een besluit is genomen. Vanaf uiterlijk 1 oktober kan het winkelend publiek profiteren van gratis uitrijkaarten. Deze worden door de winkeliers gekocht bij de gemeente. Als klanten een bepaald bedrag in hun winkel besteden kunnen zij aan de klant een uitrijkaart verstrekken. De uitrijkaarten zijn geldig in Parkeergarage Castellum en op het parkeerdek op de Aarhof.

Eric Carree laat weten positief gestemd te zijn over het besluit. “Al langere tijd bestond de wens om het parkeren in het Alphense centrum goedkoper te maken. Ik ben blij dat we na jaren discussie tot een besluit zijn gekomen. Wij zijn blij, winkeliers zijn blij, consumenten zijn blij, allemaal positieve geluiden,” vertelt hij. Carree is wel van mening dat er nu moet worden doorgepakt. “Het begin is er, maar we moeten nu naar de volgende stap.”

Loyaliteitsprogramma
Op de wat langere termijn wordt er gekeken naar een loyaliteitsprogramma. Hiermee wordt het voor consumenten mogelijk om punten te sparen. Met deze punten kunnen zij twee dingen doen. De eerste mogelijkheid is om de punten in te zetten voor korting op het parkeertarief. Een andere optie is om de punten te besteden bij winkeliers in het Alphense centrum; mogelijk ook zal er sprake zijn van een Alphense Stadspas en ingezet kunnen worden binnen de gehele gemeente.

Het loyaliteitsprogramma wordt in samenwerking met de gemeente ontwikkeld. “Maar er moeten nog wel duidelijke afspraken over worden gemaakt. “Er ligt dus nog geen concreet plan op tafel,” vertelt Carree. “Er moeten bijvoorbeeld enkele technische zaken worden geregeld rondom de werking van het loyaliteitsprogramma. De gemeente en wij verwachten dat het loyaliteitsprogramma rond het voorjaar van 2020 kan worden ingevoerd . Al met al lijkt dit een eerste stap in het proces naar een nog aantrekkelijker en vitaler Stadshart “.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.