Drietal steelt e-bike en gooit de fiets daarna vermoedelijk in de Rijn

Een van de e-bikes van Eazie Alphen, waar zij hun bestellingen op rond brengen, is afgelopen weekend gestolen. Op de camerabeelden is te zien dat het om een drietal gaat. Het merkwaardige is dat zij de fiets na het stelen vermoedelijk zo de Rijn in hebben gegooid.

De e-bike is afgelopen weekend gestolen, in de nacht van zaterdag op zondag. Dit gebeurde rond 02:00 uur ’s nachts voor de deur van Eazie Alphen, waar nog één van de e-bikes buiten stond. Het gaat om een witte e-bike. Deze stond buiten voor de deur op slot in verband met reparatie. “De reparateur zou die ochtend vroeg langsrijden en de fiets ophalen”, vertelt eigenaresse Jasmeen Abdoellakhan.

Op de camerabeelden is te zien hoe het drietal door de Pieter Doelmanstraat fietst. Een van hen stopt bij de fiets van Eazie en ramt er met zijn eigen fiets op in totdat de fiets omvalt. Een ander persoon uit het drietal snelt ernaartoe en zet de fiets overeind. Vervolgens wordt de fiets door een van hen meegenomen buiten beeld, de andere twee wachten met hun eigen fietsen iets verderop. Na ruim een minuut loopt de persoon die met de fiets was weggelopen, weer naar zijn vrienden toe en fietsen ze weg.

“Het filmpje doet vermoeden dat de fiets de Rijn in is gegooid. We zijn dan ook op zoek naar de drie personen die op de beelden staan. Hopelijk weten Alphenaren wie dit zijn en meldt het drietal zich bij ons”, zegt de eigenaresse. “Het is voor ons een behoorlijke kostenpost. Zo’n e-bike kost zo’n € 2000. Er zijn inmiddels al allerlei andere kosten aan verbonden om weer een nieuwe te kunnen krijgen. Daar zit je nooit op te wachten, maar zeker niet nu we als horeca vooral aangewezen zijn op het bezorgen.”

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.