Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Ongeveer 260.000 huishoudens in sociale huurwoningen in Nederland hebben recht op deze huurverlaging. Hoeveel huurders van Woonforte hiervoor in aanmerking komen is nog niet bekend, dat hoort Woonforte binnenkort pas van de Belastingdienst. Als een huurder in aanmerking komt, krijgen zij in maart 2021 vanzelf bericht van Woonforte met een huurverlagingsvoorstel. Hiervoor hoeven zij zelf niks te doen.

Of een huurder in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging in 2021 hangt af van diverse factoren, waaronder de hoogte van de huur, het inkomen en de samenstelling van het huishouden. Deze gegevens ontvangt Woonforte van de Belastingdienst. Als een huurder aan deze voorwaarden voldoet, dan verlaagt Woonforte de huur tot onder de kale huur van € 633,25 (alleenstaanden of samenwonenden) of € 678,66 (huishouden met 3 of meer personen), waardoor een huurder in aanmerking komt voor huurtoeslag. 

De huurverlaging geldt alleen voor huurders van een sociale huurwoning bij een woningcorporatie. Huurders met een vrijesectorwoning komen hiervoor niet in aanmerking.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.