Creatieve informatiemiddag Parkvilla

Afgelopen zondag 6 september stonden de deuren van Parkvilla wagenwijd open voor alle cultuurliefhebbers van Alpen aan den Rijn.

Het was een inspirerende en creatieve middag met teken- en theaterworkshops voor kinderen, een open les ‘botanisch tekenen’ voor volwassenen en als afsluiter een fantastisch buitenoptreden van singersongwritersduo ‘ATKD’. Uiteraard allemaal op gepaste afstand.

Proeflessen en een optreden

Om 11:45 uur stond er al een lange rij met kinderen (en hun ouders) te wachten op de eerste proefles van het Jeugdtheaterhuis. Veel kinderen mochten proeven aan wat theater en musical nou echt inhoudt. Kinderen die liever met hun handen werken konden terecht bij de open les van TenS (tekenen en schilderen voor kinderen van 6-18 jaar). Onderdeel van de informatiemiddag was ook de feestelijke presentatie van de app ‘BeleefRoutes’ van de Heerlijkheid van Alfen, met een ludieke opening door wethouder Gert-Jan Schotanus.

Singersongwritersduo ‘ATKD’ (voorheen bekend onder: All The King’s Daughters), bestaande uit de tweelingzusjes Nina en Laura Philips (1990) en bekend van onder andere hun optreden bij ‘de wereld draait door’, sloot de informatiemiddag af met een fantastisch optreden bij Parkvilla op het buitenpodium op het terras. De afgelopen periode werkte het duo aan een nieuwe stijl met meer elektro, maar door corona viel dit plan deels in het water. Om toch weer te kunnen optreden werden de nieuwe elektronische liedjes akoestisch gemaakt en onder de titel ‘We, From A Distance’ ten gehore gebracht. Zo ook bij Parkvilla!

Ook de vaste partners Productiehuis Alphen en Serious Music Alphen waren in de foyer aanwezig met een informatiestand.

Nieuwe cursussen

Nieuw zijn de volgende cursussen: botanisch tekenen, Paint Paint Paint!, verschillende dans- en ontspanningslessen zoals Dansmix 4+, pilates en vinyase yoga. Verder is er een breed scala aan cursussen zoals: tekenen/schilderen, beeldhouwen, keramiek, edelsmeden, fotografie, creatief schrijven, storytelling, theatertechniek, kunst- en filmgeschiedenis en veel verschillende danslessen voor elk niveau en voor elke leeftijd.

Voor meer informatie, het volgen van een proefles en inschrijven, kijk op www.parkvilla.nl  

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.