Afrikaanse klanten op afstand bediend vanuit Alphen

Het Alphense bedrijf SERA is al meer dan 25 jaar actief met een eigen vestiging in Kenya. Voor het eerst zijn daar nu bedrijven direct op de computers in Alphen gaan werken. 

Ook in Afrika heerst het coronavirus en wordt thuiswerken verplicht of gepromoot. Vrijwel alle bedrijven en organisaties werken daar nog met eigen servers, waardoor werken met een computer op afstand niet of nauwelijks mogelijk is. 

Een gerenommeerde fabrikant van ondermeer diergeneesmiddelen, heeft de stap gezet om 'in de cloud' te gaan werken. Alle data is verhuisd naar de servers in Nederland.

Het hoofdkantoor, filialen, thuiswerkers en medewerkers 'op de weg' in 3 landen, Kenya, Tazania en Zambia, hebben nu een directe verbinding met Alphen aan den Rijn. Ook in de meest afgelegen gebieden is nog te werken, zelfs met een eenvoudige 3G telefoonverbinding. 

Het bedrijf UltraVetis kreeg vorig jaar nog een prestieuze prijs van de regering op basis van een door Japan gesponsord kennis-programma voor Afrika. Ze werden genoemd als het best georganiseerde bedrijf uit de Oost-Afrikaanse regio.  

SERA levert zogenaamde ERP-software voor boekhouding, verkoop, productie etc. en een uitgebreid programma van internettoepassingen. 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.