TECHNIEK TASTBAAR

Maak leerlingen enthousiast voor de techniek!

30 SEPTEMBER 2022 GROENE HART LEERPARK ALPHEN AAN DEN RIJN

De jeugd heeft de toekomst, werk aan de toekomst voor onze technische bedrijven

Geachte ondernemer,

Na het grote succes van meer dan 25 edities van Techniek Tastbaar in Noord- en Oost- Nederland zijn we gestart met de organisatie van dit mooie evenement in Alphen aan den Rijn. Dit evenement wordt georganiseerd door Sterk Techniek Onderwijs Rijnstreek.

Wat is Techniek Tastbaar?
Techniek Tastbaar is een beleef- en doe-event voor leerlingen van 10 tot 16 jaar, waarbij we hen met zoveel mogelijk facetten van technische beroepen in aanraking laten komen.

Te weinig jonge mensen kiezen voor Techniek omdat hun beeld onvoldoende of zelfs negatief is, ondanks de diversiteit binnen deze sector. Ze kennen uw organisatie niet en weten ook niet om welke werkzaamheden het zou kunnen gaan. Uit ervaring weten we dat er wel grote behoefte is aan jonge mensen die voor een opleiding in de techniek kiezen. En dat is nu net de reden waarom we u benaderen.

Heel graag willen we u uitnodigen voor dit event, dat gaat plaatsvinden op vrijdag 30 september bij CSG Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn.

U, als ondernemer, zouden we graag als deelnemer zien met een stand van uw eigen bedrijf en met een doe-activiteit die interessant is voor deze doelgroep. U bent geheel vrij om een leuke activiteit te organiseren. U kunt uw stand naar eigen wens inrichten in het gebouw of op het buitenterrein, waarbij u gebruik kunt maken van de aanwezige faciliteiten. Indien gewenst zal de organisatie u helpen bij het bedenken van een leuke activiteit.

Voor de volledigheid: deelname is geheel kosteloos!

We willen een zo breed mogelijk scala van technische bedrijven uitnodigen om zich te presenteren en om hun eigen techniek te laten zien.

Onze vraag is of u in de gelegenheid bent om samen met ons ook deze editie van Techniek Tastbaar tot een succes te maken.

Nog even de feiten op een rijtje:
Evenement: Techniek Tastbaar Rijnstreek
Wanneer: Vrijdag 30 september van 12.00 tot 20.00 uur
Waar: CSG Groene Hart Leerpark, Pr. Beatrixlaan 4, 2404 XC Alphen aan den Rijn
Voor wie: Leerlingen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar en hun ouders, leerkrachten

Alle leerlingen van groep 7 en 8 uit de regio en de leerlingen van het voortgezet onderwijs uit de regio worden persoonlijk uitgenodigd.
Bij het voorgaande evenementen werden gemiddeld 1300 bezoekers ontvangen waaronder ook veel ouders/verzorgers. Voor u is dit een mooie gelegenheid om uw bedrijf en de mogelijkheden voor een opleiding te laten zien.

Er zullen veel uitingen zijn via de pers, social media, etc., waarvan u ook gebruik kunt maken.

Wij zien uw reactie graag op het onderstaande emailadres.

Namens de organisatie van Techniek Tastbaar,
John van Mierlo, projectcoördinator, john@techniektastbaar.nl

30 september, 2022

12:00 - 20:00

CSG Groene Hart Leerpark
Prinses Beatrixlaan 4
ALPHEN AD RIJN

Organisatie

CSG Groene Hart Leerpark