Starters

mactherapy is vierde VOA Q-starter van 2017

Het was donderdag 7 december goed druk bij Restaurant Roest, de uitvalsbasis van golfbaan Bentwoud. Een kleine 200 VOA-leden hadden zich daar verzameld om de laatste netwerkbijeenkomst van de Vereniging van Ondernemingen in Alphen aan den Rijn in 2017 bij te wonen.

De warme entourage vormde een perfect decor voor een informele en uitstekend aangeklede borrel, die muzikaal werd omlijst door de Christmas All Star Band. Voorafgaand aan de bekendmaking van de drie finalisten in de Onderneming van het Jaar 2017 verkiezing kondigde VOA-bestuurslid Matthijs Mulder rond de klok van zessen aan dat de laatste VOA Q-starter van het jaar 2017 geopenbaard zou worden. Dat bleek de in Alphen aan den Rijn gevestigde onderneming mactherapy te zijn.    

I mac you happy!
Met eigenaar Björn Willemsen in de schijnwerper werd direct daarna een videoclip vertoond, gemaakt door Aris Krist van VRHL///VIDEO, in samenwerking met Rob Buisman van TekstBuis. Daarin kwam goed naar voren dat mactherapy er in de eerste plaats voor zorgt dat Macs in alle soorten en maten blijven werken. Maar als het onverhoopt misgaat, heeft Björn de oplossing in huis. "Ik maak dan een statusrapport, stel de diagnose, schrijf een IT-recept en dien de medicijnen toe om je Mac beter te maken. Daar bovenop geef ik advies om je Mac gezond te houden", vertelde hij met een knipoog naar 'therapy' in de naam van zijn bedrijf. Daarnaast levert mactherapy aanvullende diensten als netwerk- en devicebeheer. De krachtige afsluiting liet niets aan de verbeelding over. "I mac you happy!"

Prijzenpakket
Na afloop van de videovertoning bedankte Björn de VOA voor de aandacht en kreeg hij een mooie oorkonde en een aangename verrassing overhandigd; een divers samengesteld aanbod aan kortingen en introductieaanbiedingen van tientallen VOA-leden. Daartussen zitten tal van cadeautjes waarmee startende ondernemers verder op weg worden geholpen. Terwijl de trotse Q-starter speciaal voor de gelegenheid gemaakte chocolaatjes ronddeelde, liet hij weten erg blij te zijn met het prijzenpakket. "Na het maken van de opnames mocht ik de video van tevoren niet zien, maar die valt gelukkig heel goed in de smaak. En het aanbiedingenboekje ga ik straks op mijn gemak doornemen. Verder kan ik alleen maar zeggen dat ik best trots ben op de uitverkiezing. Dat gebeurt je niet elke dag."


Bezemer Fitness is de derde VOA Q-starter van 2017

Aan het eind van donderdagmiddag 9 november was het in restaurant Maggie Blue op de hoek van de Hooftstraat en de Aarkade bomvol met ondernemers. De gastvrije horecagelegenheid in het vernieuwde stadshart aan de Lage Zijde was niet alleen het decor voor de afsluiting van De Week van het Werk, maar ook voor de maandelijkse VOA-borrel.

VOA-bestuurslid Bas de Lange heette als voorzitter van de Commissie Arbeidsmarkt alle aanwezigen van harte welkom, waarna John Vermeer - als initiatiefnemer van de succesvolle transformatie van het Nutsgebouw - daar nog een schepje bovenop deed. Commercieel bewust nodigde hij de gasten ook uit om rustig rond te kijken en kennis te maken met de mogelijkheden voor feestelijke groepsbijeenkomsten. Aansluitend was het woord aan Bas’ bestuurscollega Matthijs Mulder die als voorzitter van de Starterscommissie bekendmaakte dat Bezemer Fitness zich de derde VOA Q-starter van 2017 mag noemen.

Uit de videoproductie sprak niet alleen de passie en het zichtbare enthousiasme van eigenaar Thijs Bezemer. Hij maakte in minder dan twee minuten duidelijk dat de sfeer bij Bezemer Fitness bepalend is voor het plezier in bewegen. "Bij ons draait alles om respect. Gedraag je netjes, gebruik normale taal, moedig elkaar aan en wees geen macho. We geven zelf het goede voorbeeld en onze klanten doen dat ook. Hier kun je sporten op de manier die het beste bij jou past." 

Voor jou
"Bij ons kun je overal voor terecht. Zeven dagen per week, het hele jaar door", vertelde Thijs verder in de videoclip. "Bezemer is er voor jou", luidde de heldere afsluiting. Omdat hij zelf niet bij de VOA-bijeenkomst aanwezig kon zijn, werden de bij de titel behorende oorkonde en een pakket aantrekkelijke aanbiedingen van VOA-leden in ontvangst genomen door personal trainer Arjun Bharos. Samen met een ruim aantal opgekomen medewerkers van Bezemer Fitness poseerde hij vervolgens gewillig voor de fotografen, die het bijzondere moment niet wilden missen. Daarna bleef het nog lang gezellig bij Maggie Blue, dat zich door het gastheerschap van het VOA-evenement bij ondernemend Alphen prima op de kaart heeft gezet.


Claudia Wolswijk is de tweede VOA Q-starter van 2017

Zo'n 200 VOA-leden waren donderdag 18 mei aanwezig bij de jaarlijkse ledenvergadering van de Vereniging van Ondernemingen in Alphen aan den Rijn e.o. Rond de klok van vieren werden de deuren van de theaterzaal in Parkvilla geopend en kon iedereen zijn of haar plekje zoeken.

VOA-voorzitter Eric Carree liep de agenda in rap tempo door en penningmeester Gerard van der Klaauw kreeg goedkeuring voor de jaarrekening die aantoonde dat de VOA een kerngezonde vereniging is. Voordat het tijd werd om afscheid te nemen van aftredende bestuursleden en nieuwe bestuurders te kiezen, werd bekend gemaakt dat Your Travel agent Claudia Wolswijk de tweede Q-starter van 2017 is geworden. 

Grenzeloze service
De bekendmaking werd ingeleid door een vlotte videoclip, een mooie coproductie van VRHL///VIDEO en TekstBuis. Daarin vertelde Claudia zelf dat zij voor haar reislustige klanten op zoek gaat naar de ideale match tussen verwachtingen en realiteit. Daarbij zijn maatwerk, aandacht voor details en oprechte betrokkenheid haar belangrijkste wapens. “Wie met mij in zee - of op weg of in de lucht - gaat, krijgt grenzeloze service. Daarmee maak ik het verschil.” 

Cadeaupakket
Na de vertoning van de promotievideo kreeg Claudia uit handen van VOA-secretaresse Petra Burgmeijer een fraaie bos bloemen en een oorkonde als tastbaar bewijs van haar uitverkiezing. Bovendien kreeg zij een cadeaupakket met gratis producten, diensten en kortingsaanbiedingen van gulle VOA-leden. Vervolgens werd aftredend VOA-bestuurslid Hans de Bruin muzikaal uitgezwaaid en was het podium daarna voor Eerste Kamerlid Paul Schnabel (voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau). Hij maakte het publiek in een onderhoudende presentatie duidelijk dat Nederland in economisch opzicht wereldwijd een vooraanstaande positie inneemt. Met die prettige gedachte konden de VOA-leden extra genieten van de aansluitende borrel.

Echt blij
Tijdens de 'after party' van de ledenvergadering werd Claudia van alle kanten gefeliciteerd. "Ik ben echt blij dat ik Q-starter ben geworden", vertelde ze met een frisdrankje in haar hand. "En ik heb nog niet eens de tijd gehad om te kijken welke aanbiedingen me allemaal cadeau zijn gedaan. Daar ga ik me snel in verdiepen", kon ze nog net kwijt voordat ze de volgende felicitatie in ontvangst mocht nemen. Meer informatie over Claudia’s dienstverlening is te vinden op haar website.


planBRAM is de eerste VOA Q-starter van 2017

Donderdag 9 maart was de Adventskerk in het centrum van Alphen aan den Rijn het decor voor de maandelijkse netwerkbijeenkomst van de Vereniging van Ondernemingen in Alphen aan den Rijn e.o. Met dank aan de gastvrijheid van de Stichting Vrienden van de Adventskerk, SERA en Alphens.nl waren honderden ondernemers getuige van de bekendmaking van de eerste VOA Q-starter van 2017. Even na zessen kondigde starterscommissievoorzitter Matthijs Mulder aan dat planBRAM in de prijzen was gevallen.

Met het aanbieden van de bijzondere locatie wilden de gastheren de aandacht vestigen op de noodzaak om het historische pand op te knappen zodat het markante aanzien van de kerk in stand kan worden gehouden. Daarnaast was het de bedoeling om duidelijk te maken dat de Adventskerk zich prima laat lenen voor zakelijke meetings. Daar slaagden de evenementsponsoren uitstekend in. Bovendien heeft de Adventskerk geweldige akoestische eigenschappen. Dat bleek wel toen organist Simon Stelling de aanwezigen liet horen dat het kerkorgel van de Adventskerk niet alleen geschikt is voor klassieke vertolkingen. Moderne muziek klinkt ook fantastisch in de imposante ruimte, zeker wanneer het uit 1922 stammende Steinmeyer-orgel met verve wordt bespeeld. 

De vijf P’s
Zoals de laatste jaren gebruikelijk werd de aankondiging van de VOA Q-starter direct gevolgd door de vertoning van een  videoclip, wederom een mooie coproductie van VRHL///VIDEO en TekstBuis. De veelzijdige interieurarchitect Bram Elferink kwam daarin zelf aan het woord en benadrukte dat hij niet alleen in de huid van de opdrachtgever kruipt, maar zich ook verplaatst in de clientèle van diezelfde opdrachtgever. “Klanten die met mij in zee gaan, krijgen een uniek origineel interieur waarmee de bedrijfsidentiteit wordt bevestigd. Herkenbaar én aantrekkelijk voor de doelgroep.” De werkwijze van planBRAM berust op de vijf P’s: plan, presentatie, planning, productie en passie. “Daar kan ik uren over doorgaan”, aldus de bevlogen startende ondernemer.

Groeiambitie
Volgens Matthijs Mulder was de uitverkiezing meer dan verdiend. “Die is het resultaat van de neergezette prestaties, de professionele aanpak, de informatieve website, de activiteiten op social media en de getoonde inzet voor de VOA en ondernemershuis iFlow.” De glunderende kersverse Q-starter kreeg van VOA-secretaresse Petra Burgmeijer ook nog eens een prachtige oorkonde en een cadeauboekje met gratis producten, diensten en kortingsaanbiedingen van ruimhartige VOA-leden. “Bijzonder welkom”, reageerde een blije Bram Elferink. “Ik heb al een aantal dingen gezien die me goed kunnen helpen om mijn ondernemerschap verder vorm te geven.” Over zijn plannen voor de toekomst was hij helder. “Ik help ondernemers met groeiambitie om hun visie om te zetten in vooruitstrevende interieurconcepten. Daar heb ik uitgesproken ideeën over die ik graag en zo vaak mogelijk in de praktijk wil realiseren.”

Foto: Uitreiking van de prijzen aan Bram Elferink van planBRAM. // Fotograaf: Lisenka l'Amie