VOA reikt magazine uit aan wethouder voor de Dag van de Ondernemer

VOA reikt magazine uit aan wethouder voor de Dag van de Ondernemer

Op donderdag 17 november heeft de VOA de nieuwste editie van haar magazine met het thema ‘Turbulent’ overhandigd aan wethouder Anouk Noordermeer. De reden voor deze persoonlijke overhandiging was tweeledig: niet alleen omdat het 18 november de Dag van de Ondernemer was, maar ook omdat de wethouder in het magazine te vinden is met een persoonlijk artikel. 

Fotografie: Petra Burgmeijer

Anouk Noordermeer (VVD) is sinds mei van dit jaar actief als wethouder bij de gemeente Alphen aan den Rijn en heeft o.a. de portefeuilles Groene Hart Economie, Participatie, Jeugdzorg, Welzijn en Zorg, armoede, cultuur en erfgoed en Inkoop en aanbestedingsbeleid. Dat betekent dat zij ondernemend Alphen regelmatig tegenkomt in haar werk. De VOA vond het tijd om deze ondernemende vrouw beter te leren kennen en nodigde haar voor een interview ten behoeve van VOA-magazine, inclusief coverfoto. 

Powervrouw
In de rubriek #shetoo interviewt de VOA altijd een vrouwelijke ondernemer. Bojoura Binnekamp, bestuurslid communicatie bij de VOA, vertelt: “Voor een keer laten we in deze vaste rubriek een vrouw aan het woord die geen ondernemer is. Een gerechtvaardigde uitzondering, want Anouk had wel jarenlang een eigen bedrijf. Maar vooral het feit dat zij als eerste vrouwelijke wethouder is aangetreden sinds de vorming van de fusiegemeente in 2014, maakte ons nieuwsgierig naar deze ondernemende vrouw.” Haar commissie-collega Stefanie Zuidberg vult aan: “En dat bleek geheel terecht, want het verhaal van Anouk is heel boeiend geworden. Aan het begin van het interview gooit ze bijvoorbeeld meteen de knuppel in het hoenderhok door te zeggen: ‘Eén ding, ik heb niet zoveel met dat glazen plafond, waar in deze rubriek wel vaker over wordt gerept. Als je ergens heen wilt, dan heb je drie dingen nodig om daar te komen: ambitie, doorzettingsvermogen en een zekere mate van geluk. Je bent namelijk ook afhankelijk van mensen die je willen supporten, die een mentor voor je willen zijn, en in mijn ervaring zijn het juist vrouwen die elkaar dat niet altijd gunnen.’ Nou, ben je dan een powervrouw of niet?”

Uitreiking magazine Anouk - Bo - Stefanie.jpg
Foto v.l.n.r.: Stefanie Zuidberg (VOA-cie. Communicatie), Anouk Noordermeer, Bojoura Binnekamp (VOA-bestuur/-cie. Communicatie)

Persoonlijk
In het interview komen ook persoonlijke zaken naar voren. Zoals hoe Anouk in de politiek verzeild is geraakt, haar ervaring in het sociaal domein, de dak- en thuislozenzorg, haar eigen adviesbureau en hoe zij haar drukke werkzaamheden combineert met het thuisfront. Anouk is zelf erg blij met het artikel: “Ik vond het best spannend om een keer over mezélf te praten, in plaats van over de inhoud. Maar ik ben erg blij met hoe het interview uitgewerkt is.” 

Dag van de Ondernemer
Het VOA magazine verschijnt twee keer per jaar en valt op de mat bij alle VOA-leden en -relaties. Deze keer ook bij ondernemingen die nog geen lid van de VOA zijn, ter ere van de Dag van de Ondernemer. Stefanie: “We hebben het magazine bewust op de mat laten vallen in de week van de Dag van de Ondernemer. Ondernemers, en dus ook de VOA-leden, zitten in uitdagende tijden. Het thema van ons magazine is niet voor niets ‘turbulent’. De ene crisis volgt de andere op, dus van ondernemers wordt meer veerkracht gevraagd dan ooit. De VOA ondersteunt haar leden met kennis, inspiratie, verbinding en af en toe ook gewoon ontspanning. Bojoura vult aan: “We zijn trots op hoe de ondernemers in Alphen en omgeving het doen, zij laten keer op keer hun ondernemerschap zien. Het magazine is dan ook geen klaagzang, maar staat juist vol met verhalen waar je energie van krijgt.”

Boodschap aan ondernemers
Anouk heeft ook nog een persoonlijke boodschap voor alle ondernemers: “Ik vind het heel heftig dat ondernemers na de Coronapandemie nu weer deze energiecrisis voor hun kiezen krijgen. We hebben de ondernemers nodig om onze economie te steunen en te stutten en te laten groeien en bloeien. Ik druk ondernemers op het hart om elkaar in deze turbulente tijden te helpen, maar ook om in gesprek te gaan met de gemeente. Als College willen we naast de ondernemers staan en samen naar oplossingen zoeken. Jullie staan er niet alleen voor!”

VOA
Al 70 jaar behartigt de VOA (Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn) de belangen van de ondernemers in Alphen aan den Rijn en omstreken. Als één van de grootste ondernemersverenigingen van Nederland zet de VOA zich voor alle ondernemers in, ook voor niet-leden. Als belangrijke stakeholder binnen de gemeente Alphen aan den Rijn fungeert de VOA als gesprekspartner om het lokale ondernemersklimaat te ondersteunen en ontwikkelen.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.