VOA Magazine oktober 2023: Persoonlijk - Peter van Mil

VOA Magazine oktober 2023: Persoonlijk - Peter van Mil

Peter van Mil is samen met zijn broer Jeroen directeur van Aannemingsbedrijf Van Mil. Een drukke baan waarmee hij wel zo’n zestig uur per week zoet is. Wat hij doet om vitaal te blijven? Naast tijd doorbrengen met zijn gezin vooral sporten, heel veel sporten! Zoals hij zelf zegt: “Als je fit bent kun je meer aan.”

Tekst: Sara de Waal, foto: ByMIP.

Volledige naam: Petrus Leonardus Christianus van Mil
Geboortedatum: 5 maart 1972
Geboorteplaats: Leiden
Thuis: Vrouw Yolande en kinderen Noor (21), Juul (24) en Cas (25)
Motto: Als je moe bent zit je pas op dertig procent van je kunnen 

Ontspannen: Pursue Personal Training 
Een paar keer per week fitnessen bij Pursue Personal Training behoort tot Peters vaste prik aan lichamelijke beweging. “Iedere maandagavond heb ik persoonlijke training en iedere zaterdagochtend sport ik een uur met een groepje van zeven lokale ondernemers. De koffieronde daarna duurt vaak net zo lang als de training, dus het is zowel gezellig als gezond. Sport is voor mij echt ontspanning, bovendien maakt het me zowel lichamelijk als mentaal weerbaarder. Naast het fitnessen ga ik op zondagochtend fietsen en op dinsdagavond fietsen of boksen. Zo zit mijn week aardig vol, maar blijf ik toch in balans.”

Uitdaging: Coast-to-coast 
Peter heeft het altijd interessant gevonden om eruit te halen wat erin zit, zowel zakelijk als fysiek. “Ik ben altijd op zoek naar een fysieke uitdaging en vind het leuk om dingen te doen die andere mensen te hoog gegrepen vinden. Zo heb ik vier jaar lang halve triatlons gedaan: zwemmen, fietsen en hardlopen. Voordat het blessures zou geven vanwege overbelasting, zocht ik een nieuw sportief doel. Vorig jaar kerst heb ik met een groepje lokale ondernemers afgesproken om de coast-to-coast fietstocht te doen door de Pyreneeën: van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee. Zelfs beroepswielrenners vinden deze tocht extreem: we hebben in zes dagen tijd 830 kilometer en 18.000 hoogtemeters gefietst. Dat het dan toch lukt geeft een kick!”

Samen doen: Obstacle Run 
Rennen, klauteren en modder: de Obstacle Run tijdens het Zomerspektakel aan het Meer is een fenomeen voor menig Alphenaar. Peter en zijn broer dragen het evenement een warm hart toe en zijn dan ook de hoofdsponsor van het evenement. “We vinden het leuk om zoiets voor de Alphense medemens te doen en vinden het belangrijk dat de jeugd in beweging komt. We bouwen zelf de obstakels en doen in principe elk jaar ook zelf mee. Jeroen kon helaas het afgelopen jaar niet meedoen vanwege een voetbalblessure, maar hopelijk lukt het volgende keer wel. We beleven er allebei veel plezier aan.”

Kijken: Formule 1 
“Eigenlijk keek ik nooit Formule 1, maar sinds ons bedrijfsuitje van een paar jaar geleden ben ik volledig om. In 2020 bestond ons bedrijf 25 jaar. We wilden iets bijzonders doen om onze medewerkers te bedanken, iets dat echt zou blijven hangen. Natuurlijk hadden we kunnen kiezen voor een feest voor onze relaties, maar daar heeft het personeel niet veel aan. Wat al onze medewerkers wél geweldig vinden is Formule 1, dus hebben we besloten om met zijn allen vier dagen naar de Formule 1 te gaan in Abu Dhabi. Dat was een succes, ze hebben het er nog vaak over. Het virus is toen ook op mij overgeslagen: sinds ik het met eigen ogen gezien heb ben ik er helemaal lijp van. Ik kijk er thuis graag naar, samen met mijn zoon en soms ook met mijn vader.”

Vakantie: Zuid-Afrika
Een reis door Zuid-Afrika stond al tien jaar op het verlanglijstje van Peter. Afgelopen zomer was het zover, en nog wel met het complete gezin. “Dat we nog een keer met zijn vijven samen op vakantie zijn gegaan vind ik fantastisch, we hebben het altijd leuk samen en zijn een hecht gezin. Mijn kinderen zijn nu bovendien alle drie in de twintig, dus ze hebben ook de leeftijd dat ze alles kunnen doen. Uren over zandpaden rijden, wild spotten, in een tent slapen: het was een hele beleving. Het was zelfs zo dat het wild ’s nachts gewoon om je tent heen liep. De volgende ochtend kon je de sporen en uitwerpselen zien. Het erge was dat de wc buiten was, dus dan ga je nog wel drie keer plassen vóór je gaat slapen!”

Eten: Eight 
Peter heeft een echt ondernemersgezin: alle vijf de gezinsleden hebben een onderneming. “We zijn altijd bezig, altijd druk, altijd aan. Ook in het weekend en ’s avonds. Maar zo zijn we nu eenmaal: we zijn het gewend. Het is wel belangrijk dat je die drukte af en toe kunt uitschakelen, bijvoorbeeld als je samen lekker gaat eten. Een van de restaurants in Alphen waar ik graag kom is Eight: ik vind het leuk dat acht ondernemers dit naast hun gewone werk samen hebben opgezet, en de kwaliteit van het eten is heel goed. Daarnaast kom ik ook graag bij Proto, onder andere met de Lions Club. Zelf kook ik ook graag. Het klinkt misschien gek, maar het liefst maak ik gewoon gebakken aardappeltjes, boontjes, sla en een goed stukje vlees van slager Jan Antonisse in de Atlas.”

Vrijwilligerswerk: Lions Club 
De Lions Club in Alphen aan den Rijn is een vereniging van ongeveer 25 ondernemers die evenementen organiseert om geld op te halen voor goede doelen. Peter is sinds 2015 lid van de club en wordt aankomend jaar de nieuwe president. “Dan krijg ik het inderdaad nog wat drukker, maar dat komt wel goed. Ik vind het belangrijk om op deze manier een steentje bij te dragen aan de Alphense gemeenschap, bijvoorbeeld aan Fietsmaatjes of de Hospicegroep. Dat doen we door leuke acties waarmee we aardig wat geld ophalen, bijvoorbeeld een golfdag, een wijnproeverij en een mosselavond.”

Kleding: Boss 
Kleding moet voor Peter vooral fijn zitten. “In mijn kast hangen vrij veel colbertjes, maar die draag ik hooguit tien keer per jaar. Als ik ergens netjes moet verschijnen draag ik liever een mooi overhemd met een nette broek. Enerzijds omdat ik het snel warm heb in een colbert, maar vooral ook omdat ik er niet mezelf in ben. Ik voel me het prettigst in een spijkerbroek en een T-shirt of polo. Vroeger maakte ik nog wel eens de fout om een spijkerbroek te kopen die niet lekker zat, in de hoop dat het vanzelf beter zou gaan zitten. Maar dat doe ik niet meer; het moet gelijk goed zitten. Dan betaal ik liever iets meer. Ik koop graag kleding van Boss: dat zit altijd direct als gegoten.

 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.