VOA-Magazine november 2022: Ledenbijdrage - Slagvaardig de toekomst tegemoet?

VOA-Magazine november 2022: Ledenbijdrage - Slagvaardig de toekomst tegemoet?

Slagvaardig de toekomst tegemoet? Financieringsgilde helpt je verder.

Tekst: Edwin Struik. Foto: PR.

Foto: Edwin Struik, Financieringsgilde.

Als ondernemer sta je regelmatig voor grote uitdagingen. En dus probeer je kansen te pakken wanneer ze zich voordoen, neem je af en toe wat risico, wil je je klanten optimaal van dienst zijn met voldoende voorraad en zorg je ervoor dat je uitgaven laag zijn zodat er aan het eind van de maand zoveel mogelijk onderaan de streep overblijft. Maar hoe doe je dat in turbulente tijden zoals de tijd waarin we nu leven?

Wat mij betreft, is het antwoord op die vraag: slagvaardig blijven. Zodra je voor een uitdaging staat, daarop adequaat anticiperen en zorgen dat je jouw bedrijf er goed doorheen loodst. Als je dat kunt en daarop vertrouwt, kom je een heel eind. Neem bijvoorbeeld de hoge grondstofprijzen. Heel vervelend, maar we hebben er wel mee te maken. Kijk daarom waar je binnen je bedrijf kunt besparen om dat te compenseren. Is er een machine die jouw productie kan verhogen? Schaf die dan juist nu aan. Of is je inkoopprijs voordeliger bij meer afname maar ontbreekt het je aan werkkapitaal? Kijk dan naar de mogelijkheden om je werkkapitaal te verbeteren, bijvoorbeeld met een flexibele kredietfaciliteit.

Nog een uitdaging: debiteuren die laat betalen. Begrijpelijk, als het wat minder gaat met een bedrijf wordt de betaling van facturen vaak uitgesteld. Maar zorg er juist voor dat jouw debiteuren blijven betalen. Als jouw klant toch kiest voor een lange betalingstermijn, kun je daar een financiering voor regelen. Zo krijg jij in ruil voor een vergoeding aan de financier direct jouw geld en hoef je dus niet te wachten totdat jouw facturen zijn betaald.

De stijgende energieprijzen zetten je misschien ook aan het denken om duurzaam te investeren. Want met een investering in zonnepanelen, een warmtepomp, ledverlichting, isolatie of vergroening van je wagenpark gaan je maandlasten direct fors omlaag. En je terugverdientijd wordt met de huidige prijzen natuurlijk steeds korter. Deze investeringen zijn op diverse manieren te financieren. Bijvoorbeeld met een objectfinanciering of een hypotheek op je bedrijfspand. Ondanks de financieringslasten, kun je zo wel een besparing doen. Want het kan heel goed zijn dat de besparing in de maandelijkse energiekosten groter is dan de kosten van de financiering.

Zo werd ik laatst benaderd door een adviseur van een grootbank. Een klant van hem wilde graag investeren in zonnepanelen op zijn bedrijfspand maar de bank kreeg om beleidsredenen de financiering niet rond en verwees hem daarom door naar mij. Ik regelde een duurzaamheidslening voor deze ondernemer bij een externe partij en al zijn bankzaken bleven bij de groot­bank in stand. Op deze manier kon hij zijn zonnepanelen realiseren én ging
zijn maandlast direct omlaag.

Wil je ook slagvaardig de toekomst tegemoet? Ik help je graag verder.
Edwin Struik (06-10797857)
estruik@financieringsgilde.nl
www.financieringsgilde.nl

logo-financieringsgilde.jpg

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.