VOA-Magazine november 2022: Ledenbijdrage - PKF Wallast

VOA-Magazine november 2022: Ledenbijdrage - PKF Wallast

PKF Wallast: thuis in Alphen aan den Rijn.

Foto: Ron Henzen (l.) en Ronald Wortman (r.)

Tekst: Marco Beentjes. Foto: Nick van der Zwan.

Na Amsterdam, Rotterdam, Delft en Woerden is Alphen aan den Rijn voor PKF Wallast een logische nieuwe vestigingsplaats. Ron Henzen en Ronald Wortman zijn hier geboren en getogen, zij werkten er ook jarenlang als respectievelijk fiscalist en accountant bij een groot accountants- en adviesbureau. Sinds 1 april 2022 zijn zij terug in Alphen - onder de vlag van PKF Wallast. Vanuit hun nieuwe vestiging in iFlow aan het Europaplein pakken de heren zaken nét even anders aan.

Accountant Ronald Wortman en fiscalist en partner Ron Henzen zien volop kansen voor PKF Wallast in het bruisende bedrijfsleven in Alphen aan den Rijn. “Het voelt als een thuiswedstrijd”, glimlacht Ron. “We kennen hier heel veel ondernemers en hebben oprecht het gevoel dat we ons specialisme nu ook naar onze eigen stad toe halen.”

Fantastische werkplek
Dat doen zij op een bijzondere manier. Want waar concurrerende kantoren zich profileren als accountancyorganisaties met adviesdiensten, kenmerkt PKF Wallast zich als een adviesorganisatie met accountancydiensten. Ronald: “Wij zijn een kennisbedrijf dat zich focust op goed advies. Onze klanten, veelal dynamische bedrijven, ervaren dat als prettig bij allerhande veranderingen.”

Deze prominente rol voor adviesdiensten blijkt niet alleen voor klanten plezierig, het geeft ook de medewerkers veel energie. “PKF Wallast is al drie jaar op rij uitgeroepen tot ‘Great Place to Work’”, meldt Ronald trots. “Dit is een erkenning die wordt verstrekt door een onafhankelijke, internationaal opererende organisatie. Via anoniem onderzoek toetsen zij de ervaringen rechtstreeks bij de medewerkers. Dat maakt het predicaat ‘Great Place to Work’ voor ons zeer waardevol.”

Focus op zakelijk én privé
Om hun aanpak te kunnen waarborgen, werkt PKF Wallast met relatiemanagers die breed zijn opgeleid. Zij denken mee met klanten over de jaarrekening, maar ook over bijvoorbeeld bedrijfsopvolging, investeringsbeslissingen en de organisatiestructuur. Het bedrijf pakt in haar adviesrol ook door naar de privésituatie van de ondernemer. Hoe zit het bijvoorbeeld met huwelijkse voorwaarden, het testament en de financiële planning? Ron: zakelijk en privé zijn bij ondernemers nauw met elkaar verweven. Dat sluit bij PKF Wallast naadloos op elkaar aan.”

Voor specifieke disciplines schakelen de relatiemanagers met een specialist op dat gebied. “We hebben verschillende vakinhoudelijke toppers binnen de geledingen, bijvoorbeeld op het gebied van waardering, transfer pricing en estate planning”, meldt Ron trots. “Gezamenlijk hebben we een enorm brede dienstverlening, waarbij we specifieke vraagstukken tot in detail kunnen uitwerken in eigen huis.” Zijn collega Ronald knikt instemmend: “Zo combineren we de kwaliteit van een ‘Big Four’ met de korte lijntjes en de sfeer van een klein kantoor. We nodigen ondernemend Alphen hierbij van harte uit voor een nadere kennismaking.”

PKF Wallast
Accountants & Belastingadviseurs
Europaplein 10F
2408 GX Alphen aan den Rijn
0172 - 74 82 18
www.pkfwallast.nl

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.