VOA-Magazine mei 2023: Ledenbijdrage - Aannemingsbedrijf Van Mil

VOA-Magazine mei 2023: Ledenbijdrage - Aannemingsbedrijf Van Mil

“Een mooi voorbeeld van hoe het óók kan”. Aannemingsbedrijf van Mil renoveert pand Duijvelaar Pompen.

Duijvelaar Pompen koestert grote ambities met haar pand op industrieterrein Heimanswetering. Reden voor de pompenfabrikant om huisaannemer Van Mil te vragen het gebouw flink onder handen te nemen en toekomstbestendig te maken. Eigenaars Peter en Jeroen van Mil hebben het eindresultaat al op het netvlies. “Dit is een inspirerend project, een voorbeeld voor andere bedrijven”, merkt Peter op. “Met name gelet op de aandacht voor de werknemers.”

Bij Van Mil herinneren ze het zich nog als de dag van gisteren: in 2009 kwam het aannemingsbedrijf voor het eerst in aanraking met Duijvelaar Pompen, voor de bouw van een bedrijfshal met parkeerdek. Die samenwerking beviel zo goed, dat Van Mil sindsdien huisaannemer is bij Duijvelaar. Wat sinds vorig jaar gaande is overtreft echter iedere voorgaande verbouwing. Alle werkplekken gaan volledig op de schop en het gebouw wordt klaargemaakt voor label A++. Het kantoor wordt volledig gasloos en krijgt nul op de meter.

Geen halve maatregelen
“De gevels van het Alphense pand worden vervangen en van nieuwe kozijnen voorzien”, vertelt Peter van Mil. “Maar er is meer. Het dak krijgt nieuwe isolatie en bedekking, waarna het plaats zal bieden aan honderden zonnepanelen. Tegelijkertijd wordt de verbouwing aangegrepen om het interieur volledig nieuw vorm te geven. Met veel daglicht, glazen wanden en groen. Optisch is het kantoor ruimtelijk en akoestische maatregelen verbeteren het geluid. Vanaf het parkeerdek kan het personeel voortaan via een loopbrug over het dak naar het restaurant en de werkplekken toe lopen. Een veilige en logistiek snelle oplossing.”

Die aandacht voor de medewerkers past in de nieuwe visie van de opdrachtgever: mensen die er werken moeten het naar hun zin hebben. Hun welzijn en een plezierige werkomgeving staan voorop. In nauwe samenspraak met moederbedrijf KSB gaat Duijvelaar Pompen all the way.

VOA Mag mei 2023 bc Van Mil  voorgevel DP nieuw.png
Vanuit achterstand op kop
“Eigenlijk blijft alleen de kern met de oude metalen constructie en de betonnen vloeren bestaan”, bevestigt de aannemer. “Het project bij Duijvelaar is beslist een voorbeeldproject. Wij hebben in het verleden meerdere panden verduurzaamd, maar vaak op onderdelen. Zoals dakisolatie aanbrengen: daar kunnen veel bedrijven al prima mee uit de voeten. Dit project toont echter hoe je mee kunt lopen aan kop. Zeer inspirerend!”

De verbouwing vindt in verschillende fases plaats, die elkaar deels overlappen. Naar wens van de opdrachtgever verwacht de aannemer bij de volgende jaarwisseling in hoofdlijnen gereed te zijn. Peter: “De deadline is naar voren gehaald om de overlast voor de medewerkers beperkt te houden. Het resulteert wel in een strakke planning voor deze omvangrijke klus, waar we momenteel met 30 man aan werken. Hierbij is het noodzakelijk om dagelijks vinger aan de pols te houden.”

Goede afspraken maken leidt tot de laagste faalkosten
Iedere dag om 06:45 uur staat hij dan ook in het pand van Duijvelaar Pompen om zijn vakmensen aan te sturen en alle benodigde werkzaamheden op elkaar uit te lijnen. ’s Middags volgt een tweede bezoek om de besproken vorderingen na te gaan. Peter: “Dat is kenmerkend voor onze werkwijze. De afspraken die we maken in onze wekelijkse bouwvergaderingen - en de gedachte hierachter - moeten worden overgedragen op de werkvloer. Dan is het prettig om zo weinig mogelijk ruis op de lijn te hebben in de vorm van extra schakels. Op deze manier hebben we de laagste faalkosten en een vlotte doorlooptijd.”

Peter heeft lovende woorden over de samenwerking in het bouwteam, bestaande uit Ruud van Leeuwen en Rik Heemskerk van Duijvelaar Pompen en afgevaardigden van Bloemen Architecten, onderaannemers MD & Van Wijk en natuurlijk Aannemingsbedrijf van Mil. “Iedereen doet wat hij of zij moet doen. Afspraken worden nagekomen en iedereen denkt mee over onvoorziene problemen en mogelijke oplossingen”, constateert hij met tevredenheid. 

Goed voor het personeel
Vanuit breder perspectief is Peter het meest onder de indruk van de aandacht voor de mensen die bij Duijvelaar Pompen in het gerenoveerde pand komen te werken. “Het licht, het groen, het optimale klimaat: wie hier werkt zal vast en zeker minder behoefte voelen om van baan te switchen dan elders”, stipt hij aan. “Daarmee zorg je het beste voor je personeel in tijden van schaarste.”

Aannemingsbedrijf Van Mil BV
Curieweg 8 F, 
2408 BZ Alphen aan den Rijn
0172-477 000
info@vanmil.nl
www.vanmil.nl

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.