VOA-Magazine juni 2024: Ledenbijdrage - Newtone

VOA-Magazine juni 2024: Ledenbijdrage - Newtone

Van PKF Wallast naar Newtone: een vernieuwde toon, maar vertrouwde melodie

Foto (door Bymip): Ron Henzen en Ronald Wortman in hun vertrouwde Alphen aan den Rijn / Tekst: Luna van Veen, foto: Bymip

In april 2022 keerden fiscalist en partner Ron Henzen en accountant Ronald Wortman (beiden geboren en getogen Alphenaren) terug naar Alphen aan den Rijn met een nieuwe vestiging van hun advies- en accountantskantoor PKF Wallast. Sindsdien is er veel veranderd. PKF Wallast is nu namelijk Newtone: een fusie van Koenen en Co, HLB Witlox Van den Boomen en PKF Wallast. 

De perfecte match
“We zitten in een markt waar veel wordt samengewerkt door diverse partijen om op te kunnen schalen. Het is een trend in de branche. Wij zijn in het verleden al meerdere malen benaderd door partijen, maar daar was geen match mee”, legt Ronald uit. Eind 2022 kwam PKF Wallast in contact met twee partijen waarvan de cultuur en mindset wel perfect aansloten, dit legde de basis voor verdere gesprekken over een fusie. 

In het najaar van 2023 werden de ruim 1100 medewerkers binnen de drie organisaties op de hoogte gebracht van de fusie. “Je wordt een serieus grote partij, dus je hebt ook met veel mensen te maken. Iedereen op het juiste moment aanhaken en genoeg aandacht geven, vond ik zelf de grootste uitdaging”, aldus Ron. Er moesten mensen van boven en onder de rivieren bij elkaar gebracht worden, een groot cultuurverschil zou je denken. “Het enige verschil wat er tussen zit, is een zachte G. Wij vinden het bijzonder mooi om te zien hoeveel overeenkomsten alle medewerkers met elkaar hebben”, vertelt Ron met een lach op zijn gezicht.

Vernieuwend vertrouwd
Begin april 2024 werd Newtone onthuld aan de medewerkers en de buitenwereld. Ronald: “Dit jaar gebruiken we om alle processen op elkaar af te stemmen en saamhorigheid te creëren, we gaan liever voor zorgvuldigheid dan snelheid.”

‘Vernieuwend vertrouwd’, luidt het nieuwe statement van Newtone. “Dit zijn ook de overeenkomsten tussen de partijen, we denken allemaal in ‘en-en’ en niet in ‘of-of’. We vernieuwen, maar blijven vertrouwd. We zijn groot, maar blijven klein. We behouden alle 13 vestigingen door Zuid- en West-Nederland, dus ook bij iFlow, en onderhouden korte lijnen met onze mensen en onze klanten. Met deze fusie hebben we nog meer kennis, expertise en professionaliteit onder één dak. Zo kunnen we onze klanten nog beter bedienen en zijn we nog interessanter als werkgever voor nieuw talent', vertelt Ron.
Ronald sluit mooi af: “PKF Wallast is altijd nauw betrokken geweest bij diverse bedrijven, sportverenigingen en evenementen in Alphen aan den Rijn. Ook nu we Newtone zijn, blijven wij dat doen en staan wij klaar voor ondernemend Alphen.”

Newtone Alphen aan den Rijn
Europaplein 10F
2408 GX Alphen aan den Rijn
0172 - 74 82 18
https://www.newtone.nl

 

 

 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.