VOA-Magazine juni 2024: Ledenbijdrage - Het Behout

VOA-Magazine juni 2024: Ledenbijdrage - Het Behout

"Ik wist niet dat Fleur ruimtelijk kan denken"

Tekst: André Troost, foto’s: Het BehouT 

“De ‘baas’ heeft geen boortol aangeraakt. Wel heeft ‘ie voor ons staan barbecueën. Hoe leuk was dat!” Terwijl de jongens van Avery Dennison bij Het BehouT een bank bouwden, stond hun regiomanager onder de luifel de vleesjes te keren. Teambuilding, social return, stoere maaltijd en een lach-dag in één. 

Doe iets goeds
Natuurlijk kun je gaan bowlen, paintballen of suppen … ook leuk. Het mooie is bij Het BehouT (zie kader) dat je samen iets bouwt wat waarde heeft. Voor jezelf, voor een ander of voor beiden. De bovengenoemde mannen bouwden eerst een lange bank die ze cadeau hebben gedaan aan de buurtspeeltuin. Want daar zijn de budgetten klein. Social return heet dat. Je laat je teams ook ‘proeven’ dat je bedrijf zoiets van belang vindt. Iets goeds doen voor een ander.

Daarna bouwden de mannen een grote hoge side table voor hun eigen kantine waar nu de magnetron, het koffieapparaat en servies op staat. Nieuwe waarde! Van gebruikt hout. Circulair dus!

3 kleine fotos - Het Behout.JPG

Kers op de taart
Kom als teamleider, uitjescommissie, hrm-er of directeur eens praten. Een wensengesprek. Dan gaat het over teamgrootte, de ins-and-outs van het team, het te bouwen object voor jezelf of een ander. Als voorbeeld: Bij Grimbergen staat een joekel van een zelfgebouwde tafel met bank en krukken in de kantine.

En wil je na de teambuilding aan de borrel, een bijpassend dinertje... of beide? Een professionele kokkin maakt verrukkelijke, stoere stampotjes. Oh ja: er zit nog een leuke kers op de taart tijdens het bouwproces... maar die verklapt André hier niet! 

Kantoorpikken en vrouwen
Van hout iets bouwen? Dat is toch niet voor ‘kantoorpikken’ en dames? Zeker wel! De gestreken blouse is dan minder geschikt en de naaldhakken moeten uit. Hoe gaaf is het om Karin (accountmanager) handig te zien zijn met een boortol. En Tim (controller), ‘trekt’ erg slim een pallet los. En tot wat voor nieuwe inzichten kom je als je Fleur (van facturatie) een ruimtelijke schets ziet maken, en ze de mannen ‘van de vloer’ corrigeert als ze zich er niet aan houden. Dat maakt dus een teambuilding bij Het BehouT zo leerzaam, grappig en uniek. Kan de ‘vooroploper’ ook dienen? En heeft ‘de stille’ meer daadkracht dan je vermoedde? Dat soort inzichten… 

Meer
Het BehouT doet meer:

  • Winkel met circulair hout. Voor het kleinere kluswerk.
  • Workshops met een glimlach. Een afwijkende borrelplank, een eigenwijs kastje, of het ‘vriendinnentafeltje’ en dergelijke (vraag ervaringsdeskundige Petra van de VOA).
  • Bouwen in opdracht: ompot-tafels, compostbakken, mini-biebs, uitleenkast (kijk in de bibliotheek), meditatiekrukjes, loungebanken, enz. Uw smaak en maat bepalen.
  • Uitvaartkisten. ‘Rouwen en bouwen.’ Bouw met geliefden, voor geliefde, een uitvaartkist. Voor iemand die palliatief is, en met familie en vrienden het aankomende afscheid al wil omarmen. ‘Een trieste en mooie middag’, was een reactie van een familielid.


Instroom
De inspiratie voor Het BehouT ontstond toen we langs de houtcontainers op het Ecopark liepen. Hoeveel goed hout daar in verdwijnt! Wat uiteindelijk verbrand wordt. Nu staat er aan de kopse kant van die rij een container van Het BehouT. De burger kan daar goed ‘vol’ hout in kwijt (massief: geen spaanplaat dus). Of men kan hout bij ons in de winkel/werkplaats brengen. Voor een grote partij, mits interessant, komen we zelfs langs met ‘ons’ vrachtwagentje dat we delen met de kledingbank. 
Bel gerust voor teambuilding of voor wat anders. Of loop eens binnen tijdens onze openingstijden.

Tekst kader Het Behout.JPG

Het BehouT
Van Foreestlaan 15
2404 HC Alphen aan den Rijn
Tel: 06-54 61 27 73 
info@hetbehout.nl
www.hetbehout.nl

 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.