Vlasman gaat hergebruiken in plaats van slopen

Jaarlijks worden meer dan 10 viaducten gesloopt, terwijl ze technisch nog prima in orde zijn, maar niet meer bij de verkeersstromen passen. 

Vlasman Sloopwerken uit Alphen is samen met ingenieursbureau Royal Haskoning DHV en het internationale certificeringsinstituut SGS uit Zwitserland een project gestart voor hergebruik van viaducten.  

Nieuwe viaducten zijn zodanig ontworpen, dat de onderdelen ervan later op andere plaatsen en in andere configuraties kunnen worden hergebruikt. Ook demonteert Vlasman de liggers van bestaande "ouderwets" gebouwde viaducten tijdens de sloop zodanig, dat ze in de nieuwe constructies passen. 

Met deze techniek is de bouw van nieuwe viaducten volledig circulair. Uiteraard wordt met dit project ervaring opgedaan voor toepassing in tal van andere bouwwerken en constructies.  

Directeur Richard Vlasman is binnen zijn branche een van de meest innovatieve ondernemers. Recentelijk heeft het bedrijf ook een proces op de markt gezet om grotere ruimtes zoals zwembaden en aula's binnen korte tijd te ontsmetten. Bij de TU in Delft loopt een proefproject. 

 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.