Verplicht energielabel C per 1 januari 2023

Verplicht energielabel C per 1 januari 2023

Foto: Transparante zonwerende folie helpt mee voor het Energielabel C

Zonwerende folie mag ingezet worden voor verplicht energielabel bij kantoren

Verplichting per 1-1-2023

Veel beheerders en eigenaren realiseren zich nog niet altijd dat er per 1 januari 2023 een nieuwe regel geldt voor bedrijfspanden met een kantoorfunctie: vanaf deze datum moeten panden namelijk minimaal energielabel C hebben. Onlangs hebben bepaalde zonwerende folies, zoals die van 3M, het BCRG-certificaat gekregen. Zonwerende folie op uw pand helpt daarmee om sneller te voldoen aan het energielabel.

Niet voor alle bedrijven
De overheid zet zwaar in op het besparen van CO2 en wil zelfs over 8 jaar alle panden energieneutraal hebben. Een ongekend hoge ambitie, waarvan we in januari dus echt wat gaan merken. De overheid heeft aangekondigd te gaan handhaven. Dit kan resulteren in het sluiten van panden.

De verplichting geldt voor panden die meer dan 50% kantoorfunctie hebben en voor panden die meer dan 100 m2 kantooroppervlak hebben. Kleinere panden ontspringen dus – vooralsnog - de dans.

Zonwerende folie
Zonwerende folie is misschien niet het eerste waaraan u denkt bij energiebesparing. Toch is het een bewezen en effectief middel in kantoren waar airco’s worden gebruikt. Door de zon- en warmtewerende werking van de folies hoeven airco’s minder hard te blazen. Dit scheelt significant op de energierekening. En doordat er minder energie wordt verbruikt, wordt er minder CO2 uitgestoten. Zodoende telt de besparing mee voor uw energielabel.

Berekening laten maken
Om erachter te komen of en hoeveel besparing zonwerende folie kan opleveren, kunt een zelf een schatting maken of daar iemand voor inschakelen.

MakeCover
Wilt u een berekening laten maken? Neem dan contact op met MakeCover in Alphen aan den Rijn via www.makecover.nl

Logo MakeCover.jpg

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.