Verpleeg- en verzorgingshuizen nemen maatregelen

De Verpleeghuizen en verzorgingstehuizen in de regio nemen maatregelen naar aanleiding van het coronavirus. De instellingen zijn voorlopig gesloten en lassen hun activiteiten af.

Algemene afspraken

Het deelnemen aan een ontmoetingscentrum of dagbesteding betekent in de praktijk het samenkomen van mensen veelal met een kwetsbare gezondheid. Dat wordt volgens de richtlijnen van de RIVM sterk afgeraden. Daarom hebben de instellingen passende maatregelen genomen om te voorkomen dat het coronavirus COVID-19 zich onder deelnemers, bewoners en medewerkers verspreidt. Onderstaande maatregelen gelden voorlopig tot en met 6 april 2020:

  • Alle groepsactiviteiten zijn afgezegd.
  • De locaties zijn gesloten. Dat betekent dat er zo min mogelijk bezoek van buitenaf toegestaan is en dat de bewoners zelf ook niet naar buiten gaan.
  • Voor medewerkers geldt dat zij conform de richtlijn van de rijksoverheid verzocht worden thuis te blijven als ze klachten en koorts hebben.

Dagbesteding / Ontmoetingscentrum dementie

Met het sluiten van de locaties zijn ook de dagvoorzieningen en ontmoetingscentra dementie gesloten. De medewerkers van de locaties kennen de cliënten en brengen per persoon in beeld wat er nodig is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het inzetten van extra thuiszorg, het onderhouden van telefonisch contact met de cliënt, het bieden van ondersteuning aan mantelzorgers en het ondernemen van individuele activiteiten met cliënten.

Informeren cliënten

Alle cliënten en contactpersonen zijn schriftelijk op de hoogte gesteld van bovenstaande afspraken. Mocht daar aanleiding toe zijn, dan wordt er ook telefonisch contact opgenomen met cliënten en/of familie om te overleggen.  

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.