Verkiezing Onderneming van het Jaar 2019: de TOP 25 ondernemingen zijn bekend!

Verkiezing Onderneming van het Jaar 2019: de TOP 25 ondernemingen zijn bekend!

De TOP 25 ondernemingen die meedingen naar de titel "Onderneming van het Jaar 2019" zijn bekend!

In de afgelopen weken hebben VOA-leden ondernemingen kunnen nomineren voor de titel "Onderneming van het Jaar 2019": iedereen kon iedereen nomineren en uiteindelijk zijn ruim 100 mogelijke kandidaten genoemd!

De Aanbevelingscommissie, bestaande uit ondernemers uit verschillende branches, heeft zich over deze longlist gebogen en de genoemde ondernemingen in 2 intensieve bijeenkomsten teruggebracht tot de TOP 25 ondernemingen. Zij maken kans de titel te veroveren: in de week van 22 oktober ontvangen zij een vragenformulier. Pas als zij het ingevulde formulier vóór 6 november 12.00 uur aan de VOA terugsturen, gaan zij verder in de strijd om deze felbegeerde titel.

1 Aannemingsbedrijf G. Bruijnes BV
2 ABS Buntsma Autoschade B.V.
3 Archeon
4 Bakkerij Visser B.V.
5 BÈTA Industrie B.V.
6 Boland B.V.
7 Eskens Groep B.V.
8 Green Real Estate B.V.
9 Helicon conservation support BV
10 Janssen's IJssalon
11 Jumbo Ten Brink Food
12 Kasteel Metaal BV
13 Kolster BV Magical Plants & Flowers
14 M. van der Spek GROEP
15 M+ Group
16 QbiQ B.V.
17 Reco Handelsonderneming
18 Tijssen Goed voor Dieren B.V.
19 Tuijn Juwelier-Optiek
20 Van der Salm Boskoop
21 Van Lint B.V. Plants & More
22 VDH Solar Groothandel B.V.
23 Westdijk Exceptioneel Transport B.V.
24 Wet 'n Wild
25 Zeeman textielSupers B.V.

Michiel Wijnans, voorzitter van de Aanbevelingscommissie, benadrukt dat het ook dit jaar weer "een fikse klus" was: "Het valt niet mee om uit zo'n mooie lijst de 25 beste ondernemingen te selecteren!".

Op woensdag 7 november behandelt de Aanbevelingscommissie alle ontvangen vragenformulieren en stelt hieruit een top 5 samen voor de jury. De jury vergadert dan 1x om de bedrijfsbezoeken aan deze 5 ondernemingen voor te bespreken: welke aspecten zijn belangrijk, waar gaan we op letten, wat zijn de beoordelingscriteria, welke puntentelling hanteren we, etc.?

Daarna bezoekt de jury verspreid over 1 of 2 dagen deze 5 TOP Bedrijven. Hier vindt ook de pitch door de onderneming voor de jury plaats. Na de bedrijfsbezoeken komt de jury weer bijeen voor de nabespreking van de bezoeken en brengt het aantal kandidaten van 5 naar de uiteindelijke 2 die gaan strijden om de titel “Onderneming van het Jaar 2019”.

Tijdens de VOA-netwerkborrel op donderdag 13 december maakt de jury dan bekend wie deze laatste 2 kandidaten voor de titel zijn.

Op de dag van de verkiezing (donderdag 10 januari 2019) komt de jury bij elkaar om haar voorkeur voor één van deze 2 uit te spreken. Het publiek spreekt later tijdens de bijeenkomst ook een voorkeur uit, waarna we op feestelijke wijze de winnaar bekendmaken.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.