Van Zomerspektakel naar Waterspektakel

Van Zomerspektakel naar Waterspektakel

Nieuw evenement! Waterboulevard. Gratis activiteiten rond en op het water.

Zaterdag 1 juli Zegerplas
10.00 – 17.00 uur
Oostzijde bij de Boothelling
gratis

Het Zomerspektakel was weer een groot feest, gelukkig is er heel snel weer een zalig zomers evenement voor de inwoners van Alphen, waar alles draait om water en plezier. Aan de andere kant van het meer bij de boothelling kunnen jong en oud naar hartenlust genieten van verschillende watersporten en wateractiviteiten.

Kom gratis kanovaren, suppen, roeien, vissen, varen, snorkelen en nog heel veel meer. Blijf je liever aan de kade? Pak een strandstoel en geniet van relaxte loungemuziekjes met een hapje en een drankje. 

Er is voor ieder wat wils, met dank aan al onze deelnemers: Alphense Duikvereniging Atlantis, Sunset Beach Bar, Wet ‘n Wild, Oude Hollandse Waterlinie, WSV Zegerplas, Varen doe je Samen, Rotary Alphen, Kanovereniging 'De Kromme Aar', Alphen Vitaal, Scouting Willem Barendsz, IVN Alphen aan den Rijn , Brugwachtertje aan den Rijn. 

Uitnodiging 
Zaterdag 1 juli om 10.00 uur nodigen we iedereen van harte uit om samen met Jeannette Baljeu, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, en Relus Breeuwsma, wethouder Alphen aan den Rijn, deze feestelijke dag te starten. Vergeet je reservekleding niet, dan zorgen wij voor de zon!
 
Facebook: https://www.facebook.com/waterboulevard.nl   
FB-event: https://fb.me/e/2yN7TLCsY
Instagram: https://www.instagram.com/waterboulevard/ 
Het volledige programma vind je op www.waterboulevard.nl

Zie je daar, op de Waterboulevard!

Logo Waterboulevard.jpg
Achtergrondinformatie
Het college van de provincie Zuid-Holland heeft aangegeven waterrecreatie in de provincie te willen stimuleren. Zuid-Holland is rijk aan beleefbaar water. Het is een bepalende factor voor het leef- en vestigingsklimaat van de provincie. Slechts 20% van de inwoners van Zuid-Holland (18 jaar en ouder) onderneemt waterrecreatieve activiteiten. De potentie is dus onderbenut, terwijl de mogelijkheden ‘om de hoek’ liggen. Er kan sprake zijn van een drempel doordat het bijvoorbeeld moeilijk te leren of te organiseren is. Daarom is de ambitie vanuit de provincie om een laagdrempelige kennismaking met watersport en waterrecreatie te organiseren.
 
Het concept ‘Waterboulevard’  
Waterboulevard is een nieuw evenement, waarbij bezoekers op een makkelijke en leuke manier het water op verschillende manieren kunnen beleven. Door bezoekers kennis te laten maken met activiteiten op, in en rondom het water in hun directe omgeving leren ze het water als nieuwe bestemming kennen. De eerste Waterboulevard heeft haar aftrap gehad in Rotterdam aan de Leuvehaven. Daarna is de boulevard aangemeerd in Delft en Gorinchem. Kijk voor een korte impressie van deze geslaagde evenementen op https://waterboulevard.nl/rotterdam/

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.