Update vanuit het Huis van Duurzaamheid

Update vanuit het Huis van Duurzaamheid

Even een update vanuit het Huis van Duurzaamheid tijdens deze landelijke Week Zonder Afval.

Beste duurzame partner, beste ‘groene’ ondernemer, 

DuurzaamheidsCafé op 6 juni
Er staat weer een inspirerend voorprogramma in samenwerking met Blik Vooruit op de planning voor het aankomende DuurzaamheidsCafé op dinsdagavond 6 juni. Roy Haarlem, van het circulair ondernemende bedrijf Coffee Based, komt een inspiratiesessie geven over de mogelijkheden om van koffiedik nieuwe biobased producten te laten maken. Elke deelnemer krijgt van Coffee Based een product naar keuze. Gratis aanmelden kan tot 2 juni via onze website. Leuk als je erbij bent!

Week zonder Afval & Zero Waste Tour
Op vrijdag 26 mei krijgt de Zero Waste Zelf-Op-Pad Tour weer een jaarlijkse update. De tour bevat een lijst met lokale bedrijven waar je afvalvrij, plasticvrij en/of duurzaam kunt shoppen. De tour breidt steeds verder uit, er staan nu ook adressen in Ter Aar en Langeraar in. Benieuwd of jouw organisatie er ook in staat? Download de vernieuwde Zero Waste Tour hier vanaf 26 mei.

Nationale Klimaatweek
We zijn er dit jaar vroeg bij met plannen maken voor de Nationale Klimaatweek (30 oktober t/m 5 november 2023). Samen met Gemeente Alphen aan den Rijn willen we graag de krachten bundelen met zoveel mogelijk lokale partners om deze week extra aandacht te vragen voor het klimaat. Dat doen we met inspirerende activiteiten op zoveel mogelijk plaatsen in Alphen en omringende kernen. Heb jij ideeën en wil je graag aanhaken? Mail of bel ons even.

Graag tot 6 juni!

Met groene groet, 
 
Dewi Visser en Patricia Lärche
Programma- & community coördinatoren duurzaamheid

Dewi: 06-51565239
Patricia: 06-82645764 
duurzaam@bibliotheekrijnenvenen.nl

Plaatje mailondertekening Huis van Duurzaamheid.JPG
 
Bibliotheek Rijn en Venen
Aarkade 10
2406 BV Alphen aan den Rijn
Tel. nr. 0172-475771  
www.bibliotheekrijnenvenen.nl/duurzaamheid 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.