Tim&Tom Producties maakt jouw boodschap op creatieve wijze helder

Jonge ondernemers Tim en Tom zetten samen het bedrijf ‘Tim&Tom Producties’ op. Een creatief bureau waarin ze allebei hun talent door blijven ontwikkelen. “We kennen elkaar sinds de middelbare school en als je elkaar al zo lang kent, dan is samenwerken toch makkelijker. We weten van elkaars krachten en kennen ook elkaars zwaktes. Samen maakt dat ons sterker en ons bedrijf loopt goed. De aanvragen komen bijna vanzelf binnen”, zegt Tim.  

“Tom was eigenlijk altijd bezig met film en in de les op de middelbare school was ik altijd aan het tekenen. We waren al een tijd bevriend en op een dag toen we naar huis aan het fietsen waren zei Tom; ‘Kunnen we onze kwaliteiten niet gaan combineren?’ We kwamen toen uit op het maken van animatiefilms.”

Tim&Tom Producties schreven zich een jaar later (in 2017) in bij de Kamer van Koophandel. Na de middelbare school hebben ze gekozen voor een tussenjaar, waarin ze fulltime werkten aan hun bedrijf. Begin 2019 betrokken zij hun eigen kantoorpand in Alphen aan den Rijn. Zo groeien ze steeds verder door en weten ze wat ze aan elkaar hebben. “Het was wennen, maar omdat we elkaar al kennen sinds het eerste jaar van de middelbare school, scheelt dat toch. We weten snel waar we bij elkaar aan toe zijn.”

Een animatie van Tim&Tom Producties
“We werken heel klantgericht. Een animatie is geen kant en klaar product, dus we sparren veel met onze klant. Daarnaast zijn we in onze prijs nog voordelig. Meerdere revisierondes zijn normaal best prijzig, wij bieden dit nog voor een betaalbare prijs aan. Elke video heeft zijn eigen unieke stijl. We komen bij de klant langs om zo een indruk te krijgen van hun stijl. Die verwerken we in de animatie, zodat deze perfect aansluit bij de website en sociale media kanalen.”

Tim&Tom Producties voeren met elke klant een oriënterend gesprek. Hierbij schetsen ze zowel een beeld van wat de klant doet als van wat de klant wil vertellen met de animatie. Daarna gaan ze aan de slag met een script voor de voice-over. “Die wordt gecommuniceerd naar de klant”, zegt Tim. “Daar krijgen we dan feedback op en als dat definitief is gaan we aan de slag met het storyboard. We tekenen elk stukje uit en sturen deze aan de klant. De feedback daarop verwerken we ook. Er volgen diverse rondes waarbij wij aanleveren en de klant feedback geeft, totdat het hele verhaal compleet geanimeerd is. “Best nog wel een proces waar je door heen loopt met de klant”, zegt Tom. Het hele proces is sterk afhankelijk van hoe snel een klant reageert, maar we hebben gemiddeld vier weken nodig voor een goede animatie.

“We hebben voor Albert Heijn in Hazerswoude-Dorp een animatie gemaakt, die speelt nu op een groot scherm in de Albert Heijn en is op de social media geplaatst. Dat is wel leuk om te laten zien en we krijgen daar veel positieve reacties op!”.

Alphen aan den Rijn
“Bij het zoeken naar potentiële klanten focussen we ons op lokale bedrijven. Natuurlijk willen we uiteindelijk breder, want we zijn niet gebonden aan een regio. Maar we zitten nu vooral nog in bekende kringen en die connecties lopen goed. We doen zoveel mogelijk ervaring op en hebben erg mooie projecten mogen maken. We hebben voor Albert Heijn in Hazerswoude-Dorp een animatie gemaakt, die speelt nu op een groot scherm in de Albert Heijn en is op de social media geplaatst. Dat is wel leuk om te laten zien en we krijgen daar veel positieve reacties op!”. Tim&Tom Producties hebben ook de animatie gemaakt voor Dataduiker, een overzichtelijk administratiesysteem voor zwembaden dat is ontwikkeld door ons moederbedrijf Sera Business Design. Kewodak is een andere ‘bekende’ klant in Alphen. “Het is leuk dat klanten terugkeren, zeker als ze de service en prijs/kwaliteit positief vonden ten opzichte van anderen en ze bij ons blijven.”

Tim&Tom Producties is gevestigd aan de Jac. P. Thijsseweg 1A in Alphen aan den Rijn. Hun portfolio met daarin opgeleverde animaties is hier te bekijken. Wil je als bedrijf ook eens een animatie maken om jouw boodschap écht eens helder te vertellen? Neem dan hier contact op met Tim en Tom.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.