Tennisvereniging Nieuwe Sloot ook actief met prestatief tennis

Tennisvereniging Nieuwe Sloot ook actief met prestatief tennis

Bij TV Nieuwe Sloot waait een frisse wind. Dit voorjaar begon een nieuw bestuur met het invullen van de beleidsplannen. Hoewel de vereniging zich voorlopig vooral blijft richten op de breedtesport, worden er ondertussen ook accenten gelegd op het prestatieve tennis binnen de club. Het bestuur heeft speelster Kimberley van Rijn bereid gevonden om de technische commissie te versterken. Met van Rijn wordt gestart met de invulling van het van het beleid voor de prestatieve zondag. Hiermee geeft TV Nieuwe Sloot een vervolg aan de voorzichtige opbouw van de competitiepiramide ,zoals die bij grote clubs succesvol werkt. “Deze topsportlocatie vraagt om een ambitieuze invulling”.

Talent op de baan en in de commissie
Binnen de vereniging gaan al steeds vaker stemmen op voor invulling van beleid voor het prestatieve tennis. Met de aanstelling van Sven Boele als trainer van de jeugd is het niveau van de jeugdspelers de afgelopen twee jaar enorm gestegen. Boele: “In samenwerking met de vereniging hebben we een lesprogramma neer kunnen zetten, waarin de meeste kinderen twee keer per week trainen; dan gaat het hard.”

De voormalig meervoudig Nederlands jeugdkampioen Kimberley van Rijn herkent het belang voor de jeugd van een sterke seniorencompetitie op de zondag: “Ik keek als kind vroeger bij TEAN ook altijd naar de beste teams. Ik ging dan nog harder trainen, want ik wilde later ook in het eerste spelen”. Van Rijn zet haar talenten het komende jaren bij TV Nieuwe Sloot op meerdere vlakken in. Van Rijn: “Het begint weer te kriebelen, dus ik speel graag komend jaar in het eerste mixed team. Verder kijk ik vanuit mijn nieuwe rol binnen de technische commissie uit naar de samenwerking met mijn vroegere trainer Michael. Als hij in het land is, gaat hij de selectieteams elke dinsdag trainen.”  

Alphen tennisstad
Tennis leeft in Alphen aan den Rijn. Hoewel TEAN International afgelopen jaar werd afgelast, wist ‘Tennisstad Alphen aan den Rijn’ wel degelijk te scoren door het NK Tennis binnen te halen. Van 10 tot en met 16 december zal op de indoor banen van Nieuwe Sloot toptennis te zien zijn. Bij de heren zal Robin Haase acte de présence geven en ook lokale sterren als Jelle Sels en Diede de Groot zullen tijdens hun wedstrijden op veel publiek kunnen rekenen. Sels mag inmiddels worden gezien als outsider voor de titel, terwijl de Groot een gooi zal doen naar haar derde nationale titel bij het rolstoeltoernooi. Ook enkele fulltime tennisspelers uit de stal van de Alphense trainers Michael van den Berg en Amanda Hopmans maken kans op deelname aan het NK. Zowel Len Schouten (Woubrugge) als Lexie Stevens (Rotterdam) zagen hun harde trainingsarbeid bij Nieuwe Sloot afgelopen maanden beloond worden met punten voor respectievelijk de ATP en WTA ranglijst. Michael van den Berg voelt zich thuis bij Nieuwe Sloot en ziet voor de komende jaren veel kansen voor het Alphense Tennis: “Nieuwe Sloot is simpelweg een topsportlocatie en dat vraagt om een ambitieuze invulling. Ik werk vrijwel zeven dagen per week met mijn fulltime spelers. Als ik daarnaast binnen mijn beschikbare tijd een steentje bij kan dragen aan ambitieuze plannen, dan doe ik dat graag. Ik draag als onafhankelijke trainer niet de last van sentimenten die bij verenigingen nog wel eens opspelen. Misschien draagt dat in de toekomst bij aan een project om met één verenigd Alphens tennis mooie stappen te maken naar het hoogste niveau. Er is veel potentie!”

Zondagcompetitie 2019
De komende weken verwacht de tennisvereniging aan de President Kennedylaan drie prestatieteams in te kunnen schrijven voor de voorjaarscompetitie van 2019. Van Rijn vult aan: “Misschien komt er nog wel één team bij. Er lopen nog meerdere contacten met spelers, maar voorlopig zou ik heel tevreden zijn met drie teams voor komend jaar. Voor 2020 leggen we de lat wel hoger, hoor!”. Bij afwezigheid van de voorzitter deelt ook secretaris Claudia van Rijn haar enthousiasme voor de ambities binnen het technische team van haar vereniging: “Als ik naar de visie van zulke ervaren tennissers luister, word ik zelf ook weer fanatiek en wil ik met mijn teamgenoten vaker trainen om beter te worden. Maar wij trekken dan nog steeds geen volle tribunes, hoor!”

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.