Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

Tekening van Alphense kunstenares gekozen bij Sterren op het Doek

In de aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek was zaterdagavond de Alphense kunstenares Yvette Bavelaar te zien. Samen met twee andere kunstenaars portretteerde zij Frank Boeijen. De tekening van Yvette bleek in de smaak te vallen, want de zanger koos uiteindelijk haar werk.

Hotel de Goudfazant in Amsterdam diende als locatie in deze aflevering van Sterren op het Doek, uitgekozen door Boeijen. Vooraf gaf Boeijen aan niet zo snel te neigen naar hyperrealisme omdat hij dat meer vakmanschap vindt dan kunst. Maar dat bleek aan het eind anders te lopen. 

Het Rijksmuseum in Amsterdam vormde het decor voor de onthulling van de kunstwerken en was tevens het moment van de waarheid. Welk portret zou Boeijen kiezen? Het eerste portret dat presentator Özcan Akyol omdraaide was het portret gemaakt door Yvette. Vooral de ogen vielen hem op. "De ogen van mijn vader", was het eerste wat Boeijen zei. Nadat de andere portretten waren onthuld, kreeg Boeijen de tijd om één van de kunstwerken te kiezen. 

Uiteindelijk koos Boeijen de portrettekening van Yvette. De doorslaggevende factor? De ogen. In een bericht op Instagram laat Yvette na afloop van het programma duidelijk merken hoe blij en vereerd ze is dat Boeijen haar werk koos. "Gekozen! Wie had dat gedacht! Helemaal te gek!" De tekening die ze van Boeijen maakte deelt ze ook en is hieronder te bewonderen.

Benieuwd hoe de deelname van Yvette aan het programma tot stand is gekomen en hoe ze dit heeft ervaren? Dat lees je hier.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yvette Bavelaar (@yvettebavelaar.art)

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.