Stoepjesconcert als alternatieve invulling Open Monumentendag Adventskerk

De Adventskerk blijft helaas gesloten voor publiek, maar vult het reguliere programma in met een pianoconcert op de stoep voor de kerk.

Stichting Open Monumentendag Gemeente Alphen aan den Rijn heeft besloten om vanwege het corona virus in 2020 geen Open Monumentendag te organiseren in het weekend van 12 en 13 september. Dit betekent dat ook de Adventskerk niet geopend zal zijn voor het publiek. Ondanks deze hindernis, zal Stichting Vrienden van de Adventskerk nog eenmaal dit jaar een stoepjesconcert organiseren. Op zaterdagmiddag 12 september staat op de stoep voor de kerk een groot tv-scherm opgesteld, waarop stadsorganist Simon Stelling te zien is die op dat moment live vanuit de kerk een pianoconcert geeft. 

“In deze bizarre en onzekere tijden rondom het corona virus is het even zoeken naar nieuwe manieren van denken en doen. Eerder dit jaar hebben we meer dan 15 keer elke zaterdag een pianoconcert georganiseerd. Dit was een groot succes. Een audiosysteem brengt het geluid versterkt naar buiten en het grote Tv-scherm toont de kunsten van Simon Stelling op de vleugel,” zegt Jan de Kruijf voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk.   

Verzoeknummers voor dit concert kunnen vooraf worden opgegeven via de Facebook pagina van de stichting of door middel van het sturen van een e-mail naar info@vriendenvandeadventskerk.info. Simon stelt het repertoire aan de hand van alle inzendingen samen. Dit mogen klassieke nummers zijn, maar ook bijvoorbeeld populaire nummers. 
   
Het concert vindt plaats op zaterdagmiddag 12 september tussen 13:30-14:30 uur. Kom live meekijken en luisteren voor de ingang van de kerk. Mocht dit niet lukken, zendt Vrienden van de Adventskerk het concert uit via een livestream op FaceBook. Tevens zal het concert ook op het YouTube kanaal van de stichting te vinden zijn.

Logo Vrienden van de Adventskerk.jpg

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.