Steeds verrassend...?

Steeds verrassend...?

Of ik ook al met mijn “handel” bij de drogist lag, werd mij onlangs gevraagd. U zult het vast al gehoord hebben. Voor een testament kan je tegenwoordig terecht bij het Kruidvat. Ja inderdaad, ze blijven verrassen!

Vroeg me af hoe dat in zijn werk zou gaan, dus ik dacht ik trek de stoute schoenen maar eens aan en stap eens bij het Kruidvat naar binnen. Nee, niet in de buurt maar in Amsterdam, lekker anoniem zodat ik niet ontmaskerd zou worden. Ik moest naast tandpasta ook nog een doosje paracetamol hebben dus kwam het mooi uit. Ik legde de tandpasta op de balie samen met de paracetamol. Het olijke kind achter de kassa vroeg me of ik nog vragen had over de werking van paracetamol.

Ze schrok zich het apelazarus toen ik zei dat ik wel wat uitleg kon gebruiken. Het zweet brak haar zichtbaar uit en ze kwam stamelend niet verder door mij erop te wijzen dat ik ze vooral oraal (via de mond dus) moest innemen met veel water.

Achteraf jammer dat ik geen zetpillen heb genomen. Had graag meegemaakt hoe ze zich daaruit had gered. Zichtbaar opgelucht dat ik niet verder vroeg, stelde ze in haar onschuld nog de vraag of ik verder nog iets nodig had. Nou zei ik, nu ik hier toch ben zou ik wel een testament willen hebben. De ontreddering was compleet! Dat hebben we niet zei ze. U kunt het misschien bij de apotheek proberen, misschien dat die het hebben.

Het was duidelijk dat haar kennis met betrekking tot een testament van een nog lager niveau was dan met betrekking tot een doosje pijnstillers, danwel eigenlijk gewoon volledig ontbrak. Triomfantelijk haalde ik de advertentie uit mijn binnenzak. Het stond er toch echt. Voor een testament of samenlevingscontract kon je terecht bij het Kruidvat. Lekker zoals altijd bij het Kruidvat, niet alleen verrassend maar ook voordelig! Toch?

Nee, was er eerst sprake van ontreddering, volledige paniek maakte zich nu meester van de medewerkster. De bedrijfsleider die op de achtergrond het tafereel had gadegeslagen schoot de inmiddels op de rand van de afgrond bungelende medewerkster te hulp. Hij verontschuldigde zich met de opmerking dat het assortiment zo groot was dat niet alle medewerkers alle producten paraat hadden.

Zou ik dan nu wel iemand hebben die verstand van zaken heeft? Nee, niets bleek minder waar. Het enige wat hij me wist te vertellen was dat ik een voucher kon kopen. U weet wel, zo’n bon die al die reisorganisaties ook zo graag uitgeven in plaats van je geld terug te geven, nu je reis niet doorgaat. Die kan je dan inleveren bij je volgende boeking. Ze zeggen er alleen niet bij dat de nieuwe reis die je boekt waarschijnlijk duurder wordt dan de oorspronkelijke, of dat je helemaal naar je centen kunt fluiten als ze failliet mochten gaan.

Eigenlijk een soort kadobon, maar dan voor jezelf. Nou heb ik al een lade vol met kadobonnen die ik nooit heb verzilverd en inmiddels verlopen zijn. Dus dacht vraag ff door. Het ging om een simpel testament zei de bedrijfsleider. Op de vraag wanneer simpel over zou gaan in ingewikkeld wist hij niet. Dat moest ik maar aan die lui van de voucher vragen. Maar ja, dan moest ik wel de voucher kopen.

Wat bleek, het bedrijf van de voucher bestaat uit zichzelf benoemde deskundigen (ofwel handvol gesjeesde juristen zijnde geen notarissen) die denken een gat in de markt te hebben ontdekt. Waarschijnlijk datzelfde gat waar de Hema destijds ook dacht in te stappen. We weten inmiddels hoe de Hema het doet!

Bij hen koop je dus een voucher en zij sturen je door met een standaard testament naar een notaris die het ‘officieel’ maakt. En u raadt het al, pas bij de notaris blijkt dat uw situatie toch niet zo simpel is en dat u dus geen standaardgevalletje bent. Gevolg, alles wat er extra bijkomt wordt apart op de rekening gezet. Ja, het blijft verrassend, maar dus niet altijd voordelig bij het Kruidvat!

Overigens, heeft u al zo’n voucher, dan moet u wel snel zijn, ze verlopen al op 31 december aanstaande. Niets nieuws onder de zon, stunten met lage actieprijzen om je binnen te halen en je vervolgens te laten vertrekken met iets wat achteraf veel meer kost... Vraag altijd van tevoren wat iets gaat kosten, echt niets mis mee, en o ja, dat vragen kost pas echt niets!

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.