SCHOUTENHUIS - DE HUISKAMER VAN ALPHEN

SCHOUTENHUIS - DE HUISKAMER VAN ALPHEN

In het monumentale Schoutenhuis in Alphen aan de Rijn, exploiteert Stichting Vrienden van hetSchoutenhuis een lunchroom waar medewerkers met een lichte verstandelijke beperkingwerken. De stichting heeft als doel om mensen met een lichte verstandelijke beperking eensteuntje in de rug te geven. Dit doen wij door hen een werkplek te geven midden in de Alphensesamenleving.

De medewerkers hebben allen een maatwerk horecaopleiding gevolgd en worden bijgestaan door professionele begeleiders en een ‘gouden team’ aan vrijwilligers. De lunchroom is gevestigd in een authentiek pand en is gezellig en sfeervol. Bedrijven en organisaties vinden hier hun vergaderlocatie en houden hun zakenlunch. Ook wordt de lunchroom drukbezocht door het winkelend publiek. Er vinden besloten bijeenkomsten plaats zoals het vieren van bruiloften, gezellige jubileumfeesten of compleet verzorgde familiebrunches. Kortom in het Schoutenhuis komt iedereen graag samen!

De stichting is in haar voortbestaan afhankelijk van bijdragen van sponsors en fondsen en spant zich op verschillende manieren in om bijdragen te verkrijgen.

Schoutenhuis 2.0
Na ruim veertien jaar intensief gebruik van het Schoutenhuis is het tijd om het restaurant te restylen. Niet alleen om een nieuwe en meer eigentijdse uitstraling te realiseren, maar ook om de intensief gebruikte inventaris te vervangen en vooral de logistiek voor de medewerkers te verbeteren! Ons doel is om met deze restyling een aantrekkelijke horecagelegenheid te blijven zodat we onze medewerkers een fijne werkplek kunnen blijven geven.

Helaas hebben wij op dit moment een aantal onderdelen op ‘hold’ gezet om binnen het budget te kunnen blijven. U kunt ons helpen door een gift te storten op onze rekening bij de ING-bank: IBAN NL 59 INGB 0664691749. Uw gift draagt dan bij aan bijvoorbeeld de aanschaf van een tochtportaal (€ 3.000,-), bedrijfskleding (€ 4.500,-), servies (€ 3.500,-), bestek (€ 750,-), aankleding van het restaurant (€ 1 .000,-). Mogen wij rekenen op uw bijdrage om de restyling zo compleet mogelijk te kunnen realiseren?

Meer informatie
Gijs van Ooi, voorzitter van Stichting Vrienden van het Schoutenhuis, staat u graag te woord om de mogelijkheden te bespreken of wanneer u vragen heeft. U kunt hem bereiken op zijn mobiele nummer 06 - 22 99 88 69.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van het project en nodigen wij u graag uit, wanneer u dit wenst, om na de verbouwing samen met ons het glas op de toekomst te heffen.

Hartelijk bedankt!

Met hartelijke groeten,
Het bestuur Stichting Vrienden van het Schoutenhuis & Team Schoutenhuis

Foto Team Schoutenhuis.JPG

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.