Samenwerking met TU Delft 5G-toepassingen

Samenwerking met TU Delft 5G-toepassingen

Zelfrijdende busjes, drones in kassen, robots in fabrieken, ze maken straks allemaak gebruik van 5G. De regio Holland-Rijnland, waar Alphen toe hoort, gaat samen met de TU Delft een laboratorium voor nieuwe toepassingen opzetten.

Hoewel de regio beschikt over een goede digitale basisinfrastructuur die voor veel toepassingen voldoende is, is er behoefte aan meer. Het Internet of Things vraagt om zeer snelle verbindingen met een hoge betrouwbaarheid en korte reactietijd.

De uitrol van 5G zal in 2020 van start gaan als de eerste frequenties geveild zijn. Om de infrastructuur en toepassingen van 5G te onderzoeken investeert de regio in een onderzoekscentrum. In het lab kunnen onderzoekers, grote en kleine bedrijven, startups en studenten laagdrempelig nieuwe 5G-toepassingen ontwikkelen. Het 5G fieldlab komt bij The Green Village op de TU Delft Campus.

Het fieldlab biedt ook kansen voor andere initiatieven in de regio. Is een toepassing succesvol getest, dan is het op grotere schaal inzetten mogelijk. 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.