Restauratie Steinmeyer orgel Adventskerk

Fonds Alphen en omstreken zegt € 20.000 toe aan restauratie Steinmeyer orgel Adventskerk.

Vanaf januari 2020 zal het reusachtige Steinmeyer orgel in de Adventskerk een noodzakelijke en grondige restauratie ondergaan. Kosten voor deze restauratie bedragen € 150.000. Een enorm bedrag, wat zonder de hulp van fondsen niet mogelijk is. Fonds Alphen en omstreken heeft maar liefst een bedrag van € 20.000 toegezegd.

“Met deze toezegging zijn we zeer verheugd”, zegt Jan de Kruijf voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk die met de stichting onlangs ook een orgelpijp adopteeractie “Vol op het orgel” is gestart. “We hebben de hulp van fondsen hard nodig. Daarnaast voeren we ook zelf actie om het volledige restauratiebedrag dekkend te krijgen. Inmiddels staat de teller van deze actie ook al op ruim € 15.000.”

Fonds Alphen en omstreken ondersteunt jaarlijks maatschappelijk initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2018) ondersteunde het met bijna € 160.000 initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

“Wij zijn trots op dit machtige mooie instrument in de Adventskerk, trots dat het prachtig bespeeld wordt door o.a. stadsorganist Simon Stelling en trots dat het bij Alphen aan de Rijn hoort. We zijn ervan overtuigd dat veel Alphenaren dit markante gebouw met het unieke orgel willen behouden” zegt Jan de Kruijf.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.