Reeks zondag matinees in de Adventskerk

Op initiatief van Stichting Vrienden van de Adventskerk wordt op zondag 22 maart de aftrap van een reeks zondag matinees in de Adventskerk gegeven. Tijdens dit eerste concert zullen Simon Stelling op de vleugel en Aubrey Snell op de saxofoon hun muzikale krachten bundelen.

“Afgelopen jaar hebben we tweemaal op zondagmiddag een concert georganiseerd bij wijze van proef. Dit is goed bevallen. De opkomst was groot en de reacties waren zeer positief. Kennelijk is de zondagmiddag een uitstekende middag om bijvoorbeeld klassieke concerten te organiseren, die zeer toegankelijk zijn", zegt Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting. “Het is goed de prachtige Adventskerk ook op zondagmiddag open te stellen. Niet alleen voor de kerkelijke gemeente, maar ook voor hen die normaal niet of nauwelijks in de kerk komen en wel van (klassieke) muziek houden.” 

Simon Stelling zal tijdens de nieuwe reeks concerten meerdere malen plaats nemen achter de vleugel in de kerk. Op zondag 22 maart treedt hij op met de bekende saxofoniste Aubrey Snell. Samen spelen zij werken van Schubert, Schumann, Saint-Saëns en Debussy. Op zondag 24 mei treedt Simon op met alt/mezzo zangeres Martine Straesser, en op zondag 6 september met fluitiste Sannie de Jongh.

Alle concerten in de reeks van drie, beginnen om 16:00 uur en zullen omstreeks 18:00 uur eindigen. De concerten zijn gratis toegankelijk en reserveren is niet nodig. Na afloop is er een collecte voor de gemaakte kosten. Voor meer informatie over dit concert zie: www.vriendenvandeadventskerk.info/evenementen.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.