Programma WerkVinden Alphen - juli 2022

Programma WerkVinden Alphen - juli 2022

Dit is het programma van WerkVinden Alphen voor de maand juli 2022.

Als aanmelden of inschrijven voor een activiteit nodig is, kan dat alleen via de website. Ga op www.werkvindenalphen.nl naar de ‘agenda’, klik de activiteit aan die je wilt bezoeken en schrijf je in. Check altijd nog even de juiste locatie, datum en aanvangstijden op de site (agenda). Voor contact met WerkVinden Alphen kun je via e-mail je vraag of opmerking kenbaar maken: info@werkvindenalphen.nl

De activiteiten van WerkVinden zijn in de zomermaanden juli en augustus beperkt.

WerkVinden presenteert zichzelf op YouTube met een 2 minuten durende introductiefilm. Die laat zien en horen waarom, hoe en wanneer WerkVinden kan helpen bij je zoektocht naar een nieuwe baan. Zoek op ‘werkvinden alphen’.

Elke dinsdag: inloop en ‘hulp bij’

Heb je het gevoel dat je hulp kunt gebruiken bij je zoektocht naar een baan? Dan kun je iedere dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur terecht in bibliotheek Rijn en Venen, Aarkade 10, Alphen aan den Rijn. Dan kun je al je vragen stellen. Onze specialisten kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van je cv of LinkedIn-profiel, het aanscherpen van je sollicitatiebrief en tips geven over het gebruik van social media. Heb je nog andere vragen? Stel ze dan gerust. Er zijn geen kosten verbonden aan de inloop en een eventueel ‘intake gesprek’ wat wellicht volgt.

Dinsdag 12 juli - Netwerkwandeling voor werkzoekenden

Netwerken is belangrijk om contacten te leggen, van elkaar te leren, te inspireren en te stimuleren.

Als je wandelt gaat dat netwerken veel makkelijker. Dus schroom niet en doe het gewoon. Dinsdagochtend 12 juli is de maandelijkse netwerkwandeling van WerkVinden. Het is een nuttige maar ook gezellige wandeling voor mensen die werkzoekend zijn en het fijn vinden om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen. Je wandelt meestal twee aan twee. De wandeling duurt ongeveer een uur. Wandelcoaches Johanna Steen en Michael Scholte begeleiden de wandelaars. Na afloop, voor eigen rekening, lekker wat drinken bij De Pannekoe (v/h De Schaapskooi). Verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij kinderboerderij Zegersloot in Alphen aan den Rijn (t.o. ‘Bij Hen’). Aanmelden hoeft niet en deelname is gratis.

Woensdag 13 juli - Inloop voor jongeren die werk zoeken

Kan jij hulp gebruiken in de zoektocht naar een baan? Op woensdag 13 juli van 10.30 tot 12.00 uur kun je hiervoor bij WerkVinden terecht! De WerkVinden ‘Jongeren Ambassadeur’ (zelf ook een jongere) is dan aanwezig om al jouw vragen te beantwoorden. Deze inloop is gratis en de advisering is neutraal en belangeloos. Winnie Scherpenzeel -onze Jongeren Ambassadeur- zet graag al haar contacten en kennis met de organisaties in Alphen in, om jou de weg te wijzen en op weg te helpen. Het kost niets, dus kom vooral langs op woensdag 13 juli in bibliotheek Rijn en Venen, Aarkade 10, Alphen aan den Rijn.

‘Horeca Vacatures Alphen’ brengt werkgevers en werkzoekenden bij elkaar

Gelukkig is de horeca weer van ‘het slot’ en kunnen we weer genieten van een drankje en een hapje. Maar personeel in deze sector is lastig te vinden. Stichting WerkVinden, Koninklijke Horeca Nederland-Alphen en Ervaring Werkt hebben een meldpunt ontwikkeld waar horecaondernemers uit Alphen aan den Rijn (alle kernen) hun vacatures kunnen aangeven. Het meldpunt bestaat uit een website en Facebook- en Instagram-pagina’s. Werkzoekenden die in de horeca willen werken, kunnen hier snel reageren. Dit initiatief brengt werkgevers en werkzoekenden uit Alphen aan den Rijn bij elkaar en het kost niets. Kijk of er een leuke nieuw baan voor je bij zit. Als je als ondernemer of werkzoekende verder geholpen wilt worden dan kan dat altijd. Kijk hiervoor op www.horecavacaturesalphen.nl

Online rapport ‘Jouw kansen op de arbeidsmarkt’

Om te bepalen wat jouw kansen zijn op de arbeidsmarkt, waar en met welke baan, is WerkVinden een samenwerking gestart met de Intelligence Group / Arbeidsmarktkansen.nl. Deze arbeidsmarkt-kansenscan wijst je de weg naar een nieuwe toekomst en maakt onderdeel uit van de hulpmiddelen die WerkVinden kan inzetten om jou te helpen. In principe vul je samen met de buddy (begeleider) van WerkVinden een vragenlijst in en direct daarna krijg je online een rapport waarin is beschreven wat je kansen zijn op een nieuwe baan of kansen als je een beroep kiest en waar (regio of elders). Er wordt ook rekening gehouden met je inkomenswensen, gewenste reistijden en nog veel meer. Het rapport geeft zelfs inzicht in alternatieve beroepen voor jou. Met dit rapport kan je jouw nieuwe baan en de weg er naartoe nog beter uitstippelen. Voor meer informatie mail of bel ons: info@werkvindenalphen.nl / 06 – 182 209 80 of vraag naar één van onze gastvrouwen of intake-collega’s. Zie hiervoor www.werkvindenalphen.nl

Telefonische hulp bij arbeidsrecht

De advocaten van Berntsen Mulder staan je telefonisch bij en ondersteunen je bij juridische zaken die te maken hebben met werk, ontslag en arbeidsrecht. Je krijgt antwoord op al je vragen, ook op die met de coronacrisis te maken hebben. De eerste keer zijn er geen kosten verbonden aan dit telefonische spreekuur. Maar aanmelden is verplicht en dat kan via de website of een mail.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.