Presentatieconcert dubbel-cd op het Steinmeyer-orgel

Presentatieconcert dubbel-cd op het Steinmeyer-orgel

Met orgelwerken en orgeltranscripties van beroemde orkestwerken door Simon Stelling

Op 17 september vindt het presentatieconcert plaats van een unieke dubbel-cd van Simon Stelling op het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Het betreft één cd met een zorgvuldig samengesteld programma met Franse, Duitse en Engelse orgelwerken, van onder meer Alexandre Guilmant, César Franck en Sigfrid Karg-Elert. En daarnaast één cd met orgeltranscripties van beroemde orkestwerken, zoals de New World Symphony van de Tsjechische componist Antonín Dvoƙák, en Le Cygne uit het Carnaval des Animaux van Camille Saint-Saëns. Stuk voor stuk muziek die fraai tot z’n recht komt op het succesvol gerestaureerde Steinmeyer-orgel met de karakteristieke registers als de Jubalfluit, de Klarinet en de Hobo.

Simon Stelling: “Deze dubbel-cd biedt een unieke luisterervaring voor élke muziekliefhebber, dus ook als je niet zo snel orgelmuziek zou opzetten!” 

Het presentatieconcert vindt plaats op zaterdag 17 september 2022, 20.15 uur in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn; toegang vrij. De dubbel-cd is vanaf dan ook online te bestellen voor € 18 (exclusief verzendkosten).

Voor meer informatie verwijzen we naar de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk: www.vriendenvandeadventskerk.info

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.