Podologiepraktijk in het vernieuwde Van Keeken Schoenen

Podologiepraktijk in het vernieuwde Van Keeken Schoenen

Van Keeken is naast specialist in schoenkennis ook ervaren in verhelpen en voorkomen van voetproblemen. Sophie start haar eigen podologiepraktijk in het vernieuwde Van Keeken Schoenen in Alphen aan den Rijn.   

Sophie werd in de winkel van haar broer gegrepen door een passie voor comfort, ‘goede schoenen’ en vooral de voetklachten waar klanten mee naar de winkel kwamen. Sophie voelde de behoefte om klanten antwoord te kunnen geven op hun vragen over hoe klachten ontstaan. “Het is belangrijk om daar aandacht aan te geven. Als je namelijk weet waar een klacht vandaan komt, dan weet je ook hoe je dit kunt opvangen met de juiste schoenen.”

Hielproblemen die vaak voorkomen
Hielpijn is een veel voorkomende voetklacht. Er zijn verschillende oorzaken, maar vaak betreft het overbelasting van de hiel of voetpezen, wat zorgt voor problemen. Dit kan resulteren in een ontsteking aan de peesplaat onder de voet of aan de aanhechting onder de hak (hielspoor). 

De pijn is vaak extra erg in de ochtend bij de eerste stappen na het opstaan. De klachten worden hierna wat minder om aan het einde van de dag weer toe te nemen. Het is belangrijk om niet te lang met deze klachten te blijven lopen, maar te onderzoeken wat de oorzaak is. 

Bij hielklachten gaat het vaak om peesklachten. Pezen zijn slechter doorbloed dan spieren. Het herstel duurt daarom vaak langer. Professioneel advies bij hielproblemen is belangrijk. Met het dragen van de juiste schoenen of steunzolen kun je de hiel ontlasten en verlichting bieden. 

Platvoeten bij kinderen
Het hebben van soepele platvoeten hoort bij de natuurlijke ontwikkeling van de kindervoet. Vaak zijn ouders echter ongerust als ze naar de voetstand van hun kinderen kijken. Zij vergelijken de stand met hun eigen voeten. Kinderen zijn in de groei en ook de stand van de voeten hoort bij dit proces. 

Voor ongeruste ouders is het fijn om de voeten van hun kind door een podoloog te laten checken en zich te laten informeren over de natuurlijke ontwikkeling van de voet. 

Er is een reden om te behandelen als pijnklachten aanwezig zijn of als een kind vaak valt of snel vermoeid is tijdens een dagje pretpark. Ook wanneer de stand van de voeten met de jaren platter, in plaats van minder plat wordt kan dit een reden voor behandeling zijn.

Wil je meer informatie? Neem gerust eens contact op met Sophie via sophie@vankeekenschoenen.nl of 0172-473077.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.