Paul van Meenen opent stiltecabine bij Ashram

Op vrijdag 29 november opent Paul van Meenen, Tweede Kamerlid D66, de stiltecabine bij het Ashram College in Alphen aan den Rijn. Een initiatief dat een oplossing kan bieden voor kinderen met overprikkelingsklachten door bijvoorbeeld hersenletsel of autisme.

Om 10:00 uur is er een inloop met koffie waarna Paul van Meenen de stiltecabine officieel zal openen. Van Meenen hecht er veel waarde aan dat scholen met ouders en leerlingen meedenken, zoals het Ashram College dit heeft gedaan.

Een leerling van 16 jaar krijgt hersenletsel door een sportongeluk. Zijn school weigert mee te werken aan een passende oplossing en het Ashram besluit hem te helpen. Samen met het VSO Kesper College en het Samenwerkingsverband VO-VSO Midden Holland & Rijnstreek hebben zij een oplossing gecreëerd. Een unieke oplossing die niet alleen voor kinderen met hersenletsel een uitkomst kan zijn maar voor alle kinderen die veel last hebben van overprikkeling.

Het is belangrijk voor scholen, ouders en kinderen om te weten dat er een oplossing voor passend onderwijs mogelijk is, zeker als de oplossing gedragen wordt door het kind, de ouders en de school.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.