Opzetten van een Quiet Community in Alphen aan den Rijn

Opzetten van een Quiet Community in Alphen aan den Rijn

Hallo, ik ben Claudia Ton en ik wil graag een Quiet Community opzetten in Alphen aan den Rijn.

Quiet verlicht armoede in Nederland reeds op 12 plaatsen. Dat wordt gedaan door te vertellen, verzachten, versterken vanuit vertrouwen. Wij vertellen over (stille) armoede en over de mensen die erin leven om het taboe op armoede te doorbreken in o.a. de Quiet 500.

Quiet bouwt aan vertrouwen in lokale samenlevingen, waarin mensen gezamenlijk opkomen tegen armoede. We verzachten armoede door inzet van een uniek digitaal deelplatform. Lokale en landelijke sponsors bieden onze members op het deelplatform belangeloos diensten aan (dagje uit, kappersbeurt, etc.). Deelname aan “geluksmomenten” tackelt sociaal isolement. Eigenaarschap van sponsoren creëert sociaal inclusieve samenlevingen waarin plaats is voor solidariteit en wederzijds vertrouwen.

Voor mensen in armoede is het een stuk moeilijker om je talenten te ontwikkelen en je zelfvertrouwen op peil te houden. Bij Quiet vinden we het belangrijk om zo’n situatie te voorkomen of te doorbreken. Bij de intake vragen we door op interesses en kwaliteiten. In de Quiet Communities treffen ze lotgenoten en een luisterend oor. Er worden ook groepsevenementen georganiseerd. Door het verzilveren van geluksmomenten (aanbiedingen van sponsoren) voelen members dat ze weer mee kunnen doen (versterken) en niet alleen een persoon zijn met geldproblemen, maar ook een persoon met kwaliteiten. Quiet onderscheidt zich door uit te gaan van vertrouwen. Mensen die lid worden van Quiet hoeven niet te bewijzen of en hóe arm ze zijn. Daardoor bereiken we mensen in armoede waarvan andere (overheids)instanties aangeven ze niet te kunnen bereiken. Dagelijks zien we dat Quiet het sociaal isolement voor members doorbreekt en zelfredzaamheid toeneemt. We geloven dat vertrouwen i.p.v. wantrouwen en controledrang daartoe de sleutel is.

Op wie kan ik rekenen?!

Contactgegevens QUIET.png

 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.