Open dag voor Alphenaren in het Archeon

Op zaterdag 21 december opent Museumpark Archeon zijn deuren voor alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn. Inwoners kunnen gratis naar binnen op vertoon van hun ID-kaart of andere legitimatie waaruit blijkt dat je in Alphen woont.

Jaarlijks opent het Archeon zijn deuren om Alphenaren kennis te laten maken met het themapark. “We zorgen ervoor dat we ieder jaar 1 dag onze deuren openen voor alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn”, vertelt Monique Veldman, directeur van het Archeon. “Voor ons is het belangrijk dat Alphenaren ook kennis kunnen maken met het Archeon, zodat ze net zo trots worden op de trekpleister als wij.”

Activiteiten
Zaterdag 21 december is het begin van de kerstvakantie. Gedurende de kerstvakantie zijn er verschillende activiteiten te beleven in het Archeon. De ijsbaan keert terug voor schaatsplezier, er is een tentoonstelling van Spartacus en in de grote bovenzaal van het Klooster treedt Jannes de Goochelaar op met zijn magische show. Natuurlijk zijn ook alle tolken aanwezig in het park en worden alle ambachten uitgeoefend. Ook kun je worden rondgeleid in het Romeins Museum. “Ook bijzonder om te zien is de Zwammerdam 2, het eerste schip dat nu vrijwel volledig is gerestaureerd. Dat is echt iets unieks.”

Kijk voor meer informatie op de website.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.