Ontdek zomerse avonturen in Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn

Ontdek zomerse avonturen in Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn

Geniet tijdens de zomermaanden van speciale themaweken in Museumpark Archeon.

Foto's (vrij van rechten): Museumpark Archeon

Met volop activiteiten en levende geschiedenis waar de bezoekers zelf aan mee kunnen doen. Beleef de prehistorie zoals nooit tevoren tijdens de prehistorische week. Ontdek mode door de eeuwen heen tijdens het modeweekend. In de middeleeuwse week doen bezoekers mee met middeleeuwse spelletjes en ridderactiviteiten. Dit jaar vindt voor de 25ste keer het Internationale Romeins Festival plaats! Daarna nemen de Vikingen het park over tijdens het Internationale Viking festival met een kampement, handel, ambachten en demonstraties. Kom naar Museumpark Archeon en beleef de zomer als nooit tevoren met een spannende reis door de tijd!

Prehistorische week - 20 t/m 26 juli 2024 
Reis duizenden jaren terug in de tijd tijdens de prehistorische week. Luister naar verhalen van jagers en verzamelaars, leer hoe men in de prehistorie kookte, wol verfde en op authentieke wijze gereedschap wordt gefabriceerd. Bezoek de demonstraties van leer looien, brood maken en vuursteen bewerken. Durf zelf de uitdaging aan te gaan door te varen in een boomstamkano, graan te malen, brood te bakken en vuur te maken.

Prehistorische week Archeon.jpg

Mode door de eeuwen heen - 27 & 28 juli 2024
Duik in de fabuleuze wereld van historische mode. Bewonder prehistorische kleding gemaakt van plantaardige vezels, zoals brandnetel, vlas en boombast. In de Romeinse tijd zijn verschillende Romeinse kledingstijlen en kapsels te zien en zie hoe legionairs zich kleden. Verwonder van de vele gekke Romeinse crèmepjes en make-up. Bezoekers kunnen hun laten doen als een Romeinse keizerin of een middeleeuwse dame. Bekijk in de middeleeuwen demonstraties van borduren, spinnen, weven, vilten en het verven van kleding. Leer kleding wassen op middeleeuwse wijzen. Bezoek de schoenmaker die bewerkt in zijn ambachtshuis. Een middeleeuws gezelschap showt laat- middeleeuwse kleding. Trek zelf een prachtige 19e -eeuwse hoepeljurk aan!

Mode weekend Archeon.jpg

Middeleeuwse week - 29 juli t/m 4 augustus 2024
Gravendam viert feest tijdens de middeleeuwse week! Vol vermaak, ambachten en een middeleeuwse klucht. Breng een bezoek aan het middeleeuwse kampement en de middeleeuwse huisjes zoals de bakker, schoenmaker en mandenmaker. Zij bieden hun producten aanbieden en geven demonstraties. Geniet van muziek, speel oude spelletjes op de dam en kijk naar een klucht; het Middeleeuwse straattheater. Middeleeuwse groepen laten vele demonstraties zien. Kinderen kunnen zich laten bekronen tot ridder door deel te nemen aan zwaardvechten, boogschieten en schrijven met een veer.

Middeleeuwse week Archeon.jpg

25ste Internationaal Romeins Festival - 4 t/m 17 augustus 2024 (zie foto boven dit bericht)
Vier het 25-jarig jubileum van het Internationaal Romeins Festival. Bezoekers laten zich meevoeren naar het Romeinse Rijk met legionairs, ambachtslieden en burgers. Verschillende levende geschiedenis groepen beelden het Romeinse en inheemse leven uit van ongeveer 50 tot 150 na christus. Beleef ook zelf hoe het is om een Romein te zijn: volg een training tot een legionair en exerceer mee in het Romeins legioen. Geniet van een Romeinse massage in het imposante badhuis of maak een Romeinse fibula die mee naar huis mag. Mis de gladiatorenshow niet! Een spectaculair schouwspel waarin de gladiatoren strijden voor hun vrijheid.

Internationaal Viking Festival - 20 t/m 25 augustus 2024
Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen tijdens de 28ste  Viking Festival. Er zijn tal van kraampjes die van alles verkopen; van historische sieraden en kleding tot honingwijn en wapentuig. De Vikingen zitten niet graag stil, zij vertellen graag over het dagelijks leven in de vroege middeleeuwen. In het weekend geven zij een demonstratie van de verschillende wapens, kledij die door de Vikingen werden gebruikt en gedragen, en natuurlijk laten de Vikingen ook hun vechtkunsten zien!

Viking Festival Archeon.JPG 

 

 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.