Ondernemersloket Circulaire Economie van start

Ondernemersloket Circulaire Economie van start

Op 14 maart is het ondernemersloket Circulaire Economie van gestart gegaan.

Op de foto (v.l.n.r.): Wethouder Gert van der Ham, Marjon Verkleij, Nico van Hoogdalem en Frank Ponsioen

Na een periode van voorbereiding ging op 14 maart 2023 het ondernemersloket Circulaire Economie van start. Hier krijgen MKB-ondernemers uit de Gemeente Alphen aan den Rijn laagdrempelige en toegankelijke ondersteuning als ze aan de slag willen met circulair ondernemen. Het ondernemersloket helpt met kennis, het versterken van circulaire ketens binnen bestaande netwerken en biedt inspiratie voor ondernemers om zelf met circulariteit aan de slag te gaan. Als ondernemers vragen of uitdagingen hebben dan biedt het ondernemersloket kosteloos hulp. Ook is er een breed netwerk beschikbaar voor ondernemers. 

Feestelijke start van ondernemersloket 
Op 14 maart was de feestelijke start van het ondernemersloket Circulaire Economie. Dit is een zowel een digitaal als fysiek loket waar MKB-ondernemers met hun vragen over circulair ondernemen terecht kunnen. De website Blik vooruit Circulair ondernemen Alphen aan den Rijn e.o. (link naar www.blikvooruit.nu) is live en ook de programmamanager Nico van Hoogdalem is gestart. 

Er is een plaquette overhandigd door Marjon Verkleij (lokale actiegroep) aan Gert van der Ham (wethouder duurzaamheid) en Frank Ponsioen (EDBA). Deze plaquette benadrukt de samenwerking en de start van dit project. In de totstandkoming van dit initiatief hebben de ook VOA, Huis van Duurzaamheid en de EDBA een belangrijke rol gespeeld. “Het is niet alleen een initiatief voor ondernemers maar zeker ook gevormd door ondernemers”, aldus Frank Ponsioen namens de EDBA.

“We vinden circulair en duurzaam ondernemen belangrijk. Daar willen we onze ondernemers uit de gemeente bij ondersteunen. Zo zorgen we ervoor dat zij ook in de toekomst succesvol zijn en blijven”, aldus wethouder Gert van der Ham.

Circulair ondernemen 
Circulair ondernemen gaat over ondernemen waarbij je het maximale uit het hergebruiken van producten en grondstoffen haalt. Doordat je zoveel mogelijk afval voorkomt verspil je minder grondstoffen en energie en hou je het waardeverlies laag.  Voor veel ondernemers is circulair ondernemen een verandering die veel nieuwe vragen kan oproepen.  Denk hierbij aan kennis, kansen voor ondernemers, regelgeving, financiering en samenwerkingspartners. Het ondernemersloket wil hierbij ondersteunen.  

Meer weten? 
Graag werken aan de groei van uw circulaire onderneming, bent u op zoek naar een kennispartner in onze regio of wilt u alles weten over circulair ondernemen?

Samenwerkende partijen 
Het Ondernemersloket Circulaire Economie heeft partners in diverse netwerken zoals VOA, EDBA, Platform het Groene Hart Werkt!, Greenport Boskoop, LTO, Huis van Duurzaamheid en Team Economie en Duurzaamheid van Gemeente Alphen aan den Rijn. 
Het ondernemersloket is mede mogelijk gemaakt door subsidie van LEADER Hollandse Plassen en Gemeente Alphen aan den Rijn.

Ondernemersloket foto 2.png

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.