Nieuwsbrief nr. 11 - 6 april 2020

Ondernemend Alphen aan den Rijn,

Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen, de maatregelen vanuit de gemeente en de Rijksoverheid en wordt u op de hoogte gehouden van inspirerende initiatieven die ontstaan om elkaar in deze periode te ondersteunen. Vind hier een overzicht van alle nieuwsbrieven en het laatste nieuws.

Direct naar het Corona Informatiepunt voor Ondernemers in Alphen a.d. Rijn of bel met 0172 - 796007 

In deze nieuwsbrief:  
1. Update uit de kerngroep ‘Coronacrisis Ondernemend Alphen’
2. NOW-loket geopend, UWV opent hulplijn 
3. COVID Radar door het LUMC 
4. Alphense zendmast kleurt blauw voor ondernemend Alphen en rood voor vitale beroepen 
5. Laatste nieuws en maatschappelijke initiatieven AllesInAlphen.nl

Delen van deze nieuwsbrief wordt zeer op prijs gesteld. Heeft u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Op onze website kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement voor deze nieuwsbrief op de maandag, woensdag en vrijdag.

1. Update kerngroep "Coronacrisis Alphen" - 6 april 2020 
Vandaag is de NOW-regeling opengesteld. Om 15.00 uur waren er al meer dan 27.000 aanvragen ingediend bij de UWV, de instantie die de afhandeling van deze regeling voor haar rekening neemt. Ook de TOZO-regeling zal deze week aangevraagd kunnen worden bij de gemeente.  Daarmee zijn dan de eerste 3 landelijke regelingen allen opengesteld voor aanvraag.

Nieuw op onze website is de digitale koffiecorner. Deze vindt u, uiteraard, onder het kopje corona. In deze hectische tijd lopen veel ondernemers met vragen rond. EDBA, VOA en het iFlow ondernemingshuis zijn er om je hierbij te helpen. Helaas is het praatje in de keuken bij Ondernemingshuis iFlow even niet mogelijk. Dat kan gelukkig wel in onze digitale koffiecorner. Wil je even sparren met andere ondernemers of gewoon even je ei kwijt? Ga dan naar de koffiecorner. Heb je een specifieke en concrete vraag waar je advies van een expert over zou willen hebben? Stel je vraag via de chatfunctie op onze site

Met dank aan al diegenen die onze initiatieven steunen is er vanuit Alphen een brede oproep gedaan om respons te geven aan de enquête ten behoeve van het onderzoek en  de impactanalyse naar de gevolgen van de restrictiemaatregelen op de lokale economie. Inmiddels hebben bijna 300 ondernemers de enquête ingevuld. Fantastisch dat er nu al zoveel respons is. Heeft u nog niet gereageerd en wel 5 minuten over, klik dan hier. U bewijst ons er een grote dienst mee.

Pas goed op elkaar.

Namens de Kerngroep Coronacrisis Ondernemend Alphen, 

Joost Berkhout

Vervolg-enquête. Mogen wij 5 minuten van uw tijd? 

2. NOW-loket geopend, UWV opent hulplijn 
Sinds vandaag is het loket open van de NOW: de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Antwoorden op veel gestelde vragen staan op de website van het UWV. Wanneer werkgevers toch nog vragen hebben, kunnen ze op werkdagen bellen met UWV Telefoon NOW. Op 6 en 7 april zijn ze langer open. UWV Telefoon NOW is dan van 8:00 tot 19:00 bereikbaar via 088 - 898 20 04. Ga direct naar het loket

3. COVID Radar door het LUMC 
Het LUMC verzamelt met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen. Hiermee willen het LUMC een beter beeld krijgen van hoe de epidemie met het coronavirus (COVID-19) zich in uw regio ontwikkelt.

Het belang van deelname
In Nederland wordt tot nu toe beperkt getest of mensen het coronavirus hebben of niet. Iemand wordt alleen getest als hij/zij symptomen heeft, is opgenomen in het ziekenhuis, tot een kwetsbare doelgroep behoort, of zelf in de gezondheidszorg werkzaam is. Hierdoor weten we tot nu toe nog niet precies hoeveel mensen in Nederland besmet zijn met het virus.

Door van zoveel mogelijk mensen in Nederland wel gegevens over klachten te verzamelen, kan het LUMC onderzoeken hoeveel mensen het coronavirus hebben (gehad) en waar zij in Nederland verblijven. Lees het hele bericht en doe mee

4. Alphense zendmast kleurt blauw voor ondernemend Alphen en rood voor vitale beroepen 
Alphense ondernemers krijgen flinke klappen door de coronacrisis, zeker nu het kabinet de maatregelen heeft verlengd t/m 28 april. Om ondernemend Alphen een hart onder de riem te steken, kleurt de zendmast op maandag 6 april daarom blauw. Dit is de kleur van de VOA (Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn), die de belangen van ondernemingen uit Alphen aan den rijn behartigt. Lees het hele nieuwsbericht 

5. Laatste nieuws en maatschappelijke initiatieven AllesInAlphen.nl  
Het coronavirus heeft gevolgen voor de dienstverlening van de zorgpartners en maatschappelijke organisaties in de gemeente Alphen aan de Rijn. Op deze pagina vindt u de weg naar deze partijen. Op deze pagina vindt u ook een overzicht van hun laatste nieuws. Ook kunt u hier zien welke mooie initiatieven aangeboden worden.   
Bekijk hier het nieuwsoverzicht en verschillende initiatieven op AllesInAlphen.nl

Tot slot, heb elkaar lief. Houd afstand.

Video Houd afstand.PNG
Bekijk (en deel) de video

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.