Nieuwsbrief nr. 1 - 14 januari 2021

Nieuwsbrief nr. 1 - 14 januari 2021

Beste ondernemers,

De nieuwsbrief en de informatievoorziening vanuit het Informatiepunt voor Ondernemend Alphen aan den Rijn e/o wordt samengesteld door de EDBA en Alphen Marketing in samenwerking met de VOA en de gemeente Alphen aan den Rijn.  Heeft u nieuws, informatie of commentaar? Mail ons op info@edbalphen.nl Het laatste nieuws en de eerder verstuurde nieuwsbrieven vindt u hier.

Direct naar het EDBA Informatiepunt voor Ondernemers in Alphen aan den Rijn

De verlenging van de lockdown eerder deze week was verwacht maar komt desondanks hard aan. De door het kabinet toegezegde verruiming van het steunpakket is broodnodig om te zorgen dat ondernemers in het zicht van de haven niet alsnog kopje onder gaan, zowel zakelijk als privé. MKB-Nederland en VNO-NCW en vakinhoudelijke experts hebben een nieuw instrument ontwikkeld om het MKB weerbaarder maken tegen cyberaanvallen. En verder, bij de helpdesk Geldzaken van de gemeente Alphen aan den Rijn kun je terecht voor hulp en advies. Tot slot biedt het initiatief van Kickstart Your Career de mogelijkheid om met een tegemoetkoming in de loonkosten jong talent uit de regio aan te trekken.

Verlenging lockdown was verwacht maar komt desondanks hard aan voor veel ondernemers
De dinsdagavond door het kabinet toegezegde verruiming van het steunpakket is broodnodig om te zorgen dat ondernemers in het zicht van de haven niet alsnog kopje onder gaan, zowel zakelijk als privé. Dit schrijven de belangenorganisaties VNO/NCW en MKB Nederland op hun website in reactie op de persconferentie van het kabinet van 12 januari jl.

Het wachten is nu op de in deze persconferentie aangekondigde extra en/of aanvullende steunmaatregelen. Hierover werd in de persconferentie, behalve de aankondiging en het duiden van de noodzaak, niet over uitgewijd. Het verruimen van de mogelijkheden en versoepelen van voorwaarden zal voor veel ondernemers in de verplicht gesloten sectoren inderdaad hard nodig zijn om in de komende, hoogste onzekere, periode het hoofd boven water te houden.

Met daarbij specifiek aandacht voor de situatie van ondernemers die eind 2019 of begin 2020 hun onderneming gestart zijn. In de praktijk blijkt steeds meer dat deze ondernemersgroep volledig buiten de boot cq. niet in aanmerking komt voor financiële steun vanuit de NOW of TVL-regelingen. Dit leidt, ook in onze gemeente tot nauwelijks houdbare situaties voor ondernemers die net, met in de regel eigen spaargeld, gestart zijn met hun horeca en winkel.

Zodra er meer nieuws over steunmaatregelen bekend is zullen wij deze via onze communicatiekanalen onder de aandacht brengen.

Foto Cyberweerbaarheid.png
Cyberweerbaarheid van ondernemers

MKB-Nederland en VNO-NCW en vakinhoudelijke experts hebben een nieuw instrument ontwikkeld om het MKB weerbaarder maken tegen cyberaanvallen. De Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid, die vandaag is gelanceerd, is een online vragenlijst met elf vragen die de ondernemer laat zien welk risico zijn bedrijf loopt en welke concrete maatregelen nodig zijn. Digitale veiligheid is bij veel ondernemers een ondergeschoven kindje. Vaak ontbreekt de kennis om de digitale beveiliging goed op orde te brengen.
Uit onderzoek blijkt dat 22 procent van de mkb’ers in 2019 slachtoffer werd van cybercriminaliteit.

Vraag het de Helpdesk geldzaken van de Gemeente Alphen aan den Rijn 
Behalve dat de coronacrisis zorgen over de gezondheid geeft, kunnen de gevolgen ook voelbaar zijn in jouw portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen, maar blijven jouw uitgaven gelijk? Krijg je minder opdrachten of werk je minder uren? Het is belangrijk dat je niet in geldproblemen komt.

Neem contact op met de Helpdesk Geldzaken voor gratis hulp bij:

• Al jouw vragen over geld 
• Advies over geld besparen 
• Geldzorgen voorkomen 
• Snel inzicht in jouw inkomsten en uitgaven 
• Hulp bij toeslagen en regelingen aanvragen

Ga naar deze website en stuur de gemeente een bericht.

Kickstart Your Career.png
Kickstartyourcareer.nl 
Voor bedrijven is Kickstart Your Career de manier om jong talent uit de regio aan te trekken. Jongeren met de juiste motivatie, opleidingsniveau en goede begeleiding vanuit jouw bedrijf en ons platform zijn snel inzetbaar. Hiervoor is een tegemoetkoming in de loonkosten beschikbaar (aanvullende voorwaarden zijn van toepassing). Kijk hier voor algemene informatie, en hier voor de subsidieregeling. 

Wat wij verder lazen:

Bedankt voor het lezen! 

Delen van deze nieuwsbrief wordt zeer op prijs gesteld. Heeft u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Op onze website kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement op deze nieuwsbrief.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.