Nieuwsbrief 44 - 23 december 2020

Beste ondernemer,

Dit jaar is in veel opzichten een jaar om niet te vergeten. Wij zijn dankbaar dat we met de informatievoorziening vanuit het Informatiepunt voor Ondernemend Alphen aan den Rijn ruim 2000 ondernemers hebben kunnen ondersteunen.

Door snel te schakelen en te verbinden konden we vanaf de aankondiging van de eerste lockdown in maart 2020 adequaat en zo volledig mogelijk de juiste informatie brengen. En ondernemers helpen om snel met de juiste instanties in contact te komen. Dat zijn we in 2020 blijven doen en het voornemen is om dit voort te zetten in 2021!

Mede door alle contacten en verhalen die wij via het Corona Informatiepunt voor Ondernemend Alphen e/o hebben kunnen delen, is er ook extra trots ontstaan op alle ondernemers, omdat zij zich niet zonder slag of stoot uit het veld laten slaan en doordat er enorm veel creativiteit gekoppeld is aan doorzettingsvermogen.
 
Wij kunnen het niet beter verwoorden dan in dit lied:  
Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder

Laten we elkaar ook in 2021 blijven bewonderen, helpen en vooral ook versterken. Dit kan met name door uw inkopen lokaal te doen, ook online. Juist nu, en ook na de feestdagen.

Onze highlights van 2020: 

  • Snelle lancering van het corona informatiepunt in samenwerking met de gemeente.
  • Bereikbaar via helpdesk, email, telefoon en chat, voor alle ondernemersvragen.
  • Campagne “AlphenKoopt Bij Elkaar” met extra aandacht voor het belang van lokaal kopen.
  • Het beschikbaar komen van een gemeentelijk stimuleringsfonds dat ingezet kan worden om initiatieven te ondersteunen om versneld uit de crisis te komen.
  • De getoonde veerkracht en creativiteit bij diverse ondernemers in onder andere de retail en horeca met inzet op nieuwe ondernemers- en verdienmodellen.
  • De daad- en veerkracht van ondernemers in de sierteeltsector die na een uiterst somber perspectief in maart 2020 de rug hebben gerecht en uiteindelijk kunnen terugkijken op een succesvol ondernemingsjaar.
  • Het collectieve besef dat in 2020 is ontstaan dat het roer op onderdelen echt om moet en dat ruimte voor versnelde en duurzame innovatie noodzakelijk is om uit de crisis te komen.

Ook in het nieuwe jaar blijven wij u informeren over relevante economische ontwikkelingen, de gevolgen van de crisis en over de inzet van steunmaatregelen vanuit het Informatiepunt voor ondernemers. Uw feedback is daarbij essentieel, zodat wij de toegevoegde waarde kunnen blijven geven. Alle input is daarbij van harte welkom!

Wij wensen u hele fijne en veilige feestdagen en zien uit naar een spoedig herstel van de economie in 2021.

Bedankt voor het lezen. Tot volgend jaar!

Namens het Corona Informatiepunt voor Ondernemend Alphen e/o

Joost Berkhout,
Programmadirecteur EDBA

#AlphenKooptBijElkaar ook online  
Natuurlijk koopt Alphen bij elkaar; ook online. Niet alleen voor de komende kerstdagen maar ook daarna. We helpen elkaar! 
Foto Koop Lokaal.JPG

De nieuwsbrief en de informatievoorziening vanuit het Informatiepunt voor Ondernemend Alphen aan den Rijn e/o wordt samengesteld door de EDBA en Alphen Marketing in samenwerking met de VOA en de gemeente Alphen aan den Rijn.  Heeft u nieuws, informatie of commentaar? Mail ons op info@edbalphen.nl  Het laatste nieuws en de eerder verstuurde nieuwsbrieven vindt u hier.

Direct naar het EDBA Informatiepunt voor Ondernemers in Alphen aan den Rijn

Bedankt voor het lezen. Tot volgend jaar!

Delen van deze nieuwsbrief wordt zeer op prijs gesteld. Heeft u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Op onze website kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement op deze nieuwsbrief.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.