Nieuwsbrief 40 - 25 november 2020

Nieuwsbrief 40 - 25 november 2020

Beste ondernemers,

Zowel landelijk als ook in Alphen aan den Rijn zijn er diverse partijen actief om invulling te geven aan het helpen bij het vinden van werk. In deze en de komende nieuwsbrieven geven wij extra aandacht aan deze belangrijke initiatieven. Om te beginnen met in deze editie: Activiteitenkalender WerkVinden Alphen december 2020, AlphenWerktDoor.nl en de Week van carrière-oriëntatie.  
Verder in deze nieuwsbrief; “Je hebt goud in handen met een eigen winkel", de deadline voor de kleineondernemersregeling nadert en een terugblik op de "Dag van de Ondernemer". En last but not least, Alphen aan den Rijn laat Den Haag en Rotterdam, achter zich in de lijst met snelgroeiende bedrijven en meer lezenswaardige artikelen!

De nieuwsbrief en de informatievoorziening vanuit het Informatiepunt voor Ondernemend Alphen aan den Rijn e/o wordt samengesteld door de EDBA en Alphen Marketing in samenwerking met de VOA en de gemeente Alphen aan den Rijn.  Heeft u nieuws, informatie of commentaar? Mail ons op info@edbalphen.nl  Het laatste nieuws en de eerder verstuurde nieuwsbrieven vindt u hier

Direct naar het EDBA Informatiepunt voor Ondernemers in Alphen aan den Rijn

De effecten van de coronacrisis op de arbeidsmarkt
Door de coronacrisis raken steeds meer medewerkers in de sectoren die door de restricties hard worden geraakt hun baan kwijt. De overheid wil om deze reden programma’s en opleidingen, die werknemers beter in staat stellen een nieuwe baan te vinden, ondersteunen. Zo heeft het UWV via werk.nl diverse programma’s en online trainingen beschikbaar. Maar ook in Alphen aan den Rijn zijn er diverse partijen actief om invulling te geven aan mobiliteit. In de komende nieuwsbrieven geven wij aandacht aan deze initiatieven en informeren wij u over andere initiatieven. Volg hiervoor de nieuwsbrieven of check de site.

Activiteitenkalender WerkVinden Alphen december 2020 
WerkVinden Alphen is een platform zonder winstoogmerk (voor en door WerkZoekenden) om samen de eigen kwaliteiten en talenten te ontdekken, verder te ontwikkelen en te ontplooien. Voor een (nieuwe) baan, voor een betere baan of om zelfstandig aan de slag te gaan.

De organisatie ontplooit haar activiteiten vanuit zowel de Bibliotheek in Alphen aan den Rijn als online om daarbij werkzoekenden zoveel mogelijk kansen te bieden op het vinden van werk. Zo zijn de workshops ‘loopbaan coaching’ een groot succes en mede i.v.m. overheidssubsidie is hier veel vraag naar. Voor december 2020 zijn er weer een aantal activiteiten gepland. Klik hier voor de activiteitenkalender van december. 

Alphenwerktdoor.nl 
Alphen werkt door is een samenwerkingsverband tussen drie ervaren mensen die al jaren werkzaam zijn op diversen onderdelen van de HR. Samen kunnen ze van waarde zijn werknemers en werknemers te ondersteunen op diverse loopbaan vraagstukken.

Foto Alphen werkt door.jpg

Er is door de Corona-crisis een heleboel veranderd op de arbeidsmarkt. Er zijn mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, mensen die geen zekerheid hebben voor de toekomst en mensen die door het thuis werken tot nieuwe inzichten zijn gekomen. Werkenden en werkzoekenden (incl. ZZP-ers en zelfstandig ondernemers) kunnen vanaf 1 december 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur.  Klik hier voor meer informatie

Week van carrière-oriëntatie 
In de laatste week van november organiseert WerkVinden Alphen 2 bijeenkomsten die gaan over carrière oriëntatie en omscholen van werkzoekenden, die in deze Corona tijd zich realiseren dat ze wellicht een ander beroep moeten zoeken.   
Ben jij werkzoekend en in gedachten bezig je te oriënteren op een carrière-switch? Wil je iets anders gaan doen dan wat je tot nu toe deed? Dan is deze workshop zeker iets voor jou.

Goud in handen met eigen winkel - foto.jpg

“Je hebt goud in handen met een eigen winkel” 
Consumentenpsycholoog Patrick Wessels geeft tips en adviezen. De winkel is de komende weken van onschatbare waarde. Dus richt het proces in om eenvoudig online of telefonisch te bestellen, houd voldoende producten op voorraad en maak het afhalen snel en makkelijk. Dát is de service die consumenten zoeken. Het voorkomt bovendien de verleiding om verzeild te raken in een prijzenoorlog met de online verkooppunten. Zodra zij niet meer op tijd kunnen leveren, heb jij nog een mooi alternatief te bieden. Ook als dat een paar euro meer kost. Lees meer adviezen en tips voor de komende weken.  Bron: De Ondernemer

Deadline aanmelden kleineondernemersregeling nadert
Ondernemers met een jaaromzet onder de €20.000,- hebben nog een paar dagen de tijd om zich aan te melden voor de kleineondernemersregeling (KOR). Daarmee zijn zij vrijgesteld van btw en het doen van btw-aangifte. Om per 1 januari 2021 deel te nemen aan de regeling, moet de aanmelding uiterlijk 3 december binnen zijn. 
Ondernemers kunnen zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen en per post naar de Belastingdienst te sturen. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Knipsel Alphen Koopt Lokaal.PNG
Klik hier voor het clipje

Vorige week was de dag van de ondernemer van MKB Nederland. Een dag waarop we het ondernemerschap vieren en wij ook met EDBA, VOA, AlphenMarketing en PReT de ondernemers hebben bedankt voor hun durft en doorzettingsvermogen. Zeker in deze tijd eens te meer van belang.

Dag van de Ondernemer 2020.jpg

Wat wij verder lazen:

 

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.