Nieuwsbrief 34 - 15 oktober 2020

Nieuwsbrief 34 - 15 oktober 2020

Beste ondernemers,

Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn gaat in op de recente aangescherpte coronamaatregelen. Thuiswerken wederom als nieuwe norm: dit keer om een totale lockdown te voorkomen. Diverse MKB Ondernemers in gesprek met de minister-president. En een beetje lucht voor de bouwsector!

De nieuwsbrief en de informatievoorziening vanuit het Informatiepunt voor Ondernemend Alphen aan den Rijn e/o wordt samengesteld door de EDBA en Alphen Marketing in samenwerking met de VOA en de gemeente Alphen aan den Rijn.  Heeft u nieuws, informatie of commentaar? Mail ons op info@edbalphen.nl  Het laatste nieuws en de eerder verstuurde nieuwsbrieven vindt u hier

Direct naar het EDBA Informatiepunt voor Ondernemers in Alphen aan den Rijn 

Burgemeester Liesbeth Spies over nieuwe coronamaatregelen
Foto burgemeester Spies.JPG

In een uitgebreid interview vanmiddag met Studio Alphen reageert burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn op de persconferentie met aangescherpte coronamaatregelen. Klik hier om de video van het interview te bekijken.

VNO NCW Campagne “Werk zoveel mogelijk thuis” 
Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan doen MKB-Nederland, VNO-NCW en de vakbonden een beroep op werkgevers en hun medewerkers om - daar waar het kan - thuis te werken. Om de oproep te ondersteunen hebben MKB-Nederland en VNO-NCW hun eerder gestarte campagne hierop aangepast: ‘Voorkom een totale lockdown. Als het kan, werk thuis!’  Lees verder 

Terugkijken - Elles in’t Veld en Mark Rutte bij MKB Live 
Diverse MKB ondernemers, waaronder VOA voorzitter en eigenaar van Tuijn Optiek Elles In’t Veld, zijn op 7 oktober 2020 in gesprek gegaan met Mark Rutte tijdens MKB Live, het virtuele jaarcongres van MKB-Nederland op 7 oktober 2020, live vanuit de Malietoren.
Foto Elles nieuwsbrief.jpg
Klik hier voor de reportage van het gesprek

‘Stikstofpakket geeft enige lucht aan de bouw’ 
‘De nieuwe stikstofwet van minister Schouten van Landbouw geeft met name de bouw van woningen weer enige lucht, en trekt de vergunningverlening daarvoor weer vlot. Zo is niet langer een natuurvergunning meer nodig. Dat is een goede zaak, maar nog niet voldoende om investerend de crisis uit te kunnen komen’, zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op het wetsvoorstel. 

Wat wij verder lazen:
OMT-advies strijdig met sluiting restaurants: KHN verbijsterd en wil nieuwe maatregelen (via deondernemer.nl) 
• Zowel het aantal woningen dat verkocht wordt als de prijs waarvoor woningen verkocht worden blijven stijgen, zegt NVM. De vereniging spreekt van een ‘recordaantal’ transacties in het derde kwartaal van dit jaar.  (via Stadszaken.nl) 
Meer of minder steun, er valt nu echt iets te kiezen  (via FD.nl) 
Toename werkloosheid afgevlakt  (Via CBS.nl) 
• Heineken op herhaling: nu maatwerkhulp voor gesloten horeca (Via De ondernemer.nl)
Kabinet kijkt 'serieus' naar extra steun voor zwaar getroffen sectoren  (via FD.nl) 

Bedankt voor het lezen. Tot volgende week!   

Delen van deze nieuwsbrief wordt zeer op prijs gesteld. Heeft u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Op onze website kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement op deze nieuwsbrief.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.