Nieuwe invulling ‘mooiste pand van Alphen’

Wat gaat er in het oude raadhuis komen? Er zijn al vele opties geopperd, zoals horeca, zorgwoningen, een poppodium. Of zou toch de muziekschool gewoon blijven zitten waar zij zit? Lange tijd bleef het stil rondom het oude raadhuis maar deze radiostilte komt snel tot een eind, zegt wethouder Gerard van As.

De planning is dat er voor de zomer duidelijkheid moet komen met betrekking tot de invulling van het oude raadhuis. De laatste jaren is er al veel gespeculeerd over de invulling van 'het mooiste pand van Alphen’. Vele hebben elkaar het ja-woord gegeven in dit monumentale pand en verschillende ondernemers hebben al ideeën geopperd. John Vermeer en Jan Zeeman hadden het idee om een hotel en zorgwoningen te plaatsen in het pand, GroenLinks-voorman René Driessen dacht aan een poppodium. Maar tot op de dag van vandaag is nog steeds de Nieuwe Muziekschool (sinds 1990) gevestigd in het oude raadhuis, samen met het gemeentearchief.

Publieke en culturele functie
Vorig jaar is besloten dat het oude raadhuis in ieder geval een publieke functie moest houden. Dit mag best worden aangevuld met commerciële doeleinden. Zo is er al gedacht aan private dining in de oude politiecellen, waar nu het gemeentearchief gevestigd zit. Maar er is nu een streep gezet door de horecaplannen in het pand omdat er al een grote toestroom van horecazaken is in het centrum, vooral na de renovatie van het Nutsgebouw en Thorbeckeplein.

Er worden op dit moment gesprekken gevoerd en deze zomer moet de kogel door de kerk zijn. De verplaatsing van het gemeentearchief is een groot project. Dit zal worden verhuisd naar de nog te bouwen bibliotheek. De muziekschool wacht nog rustig af over wat hen te wachten staan en is benieuwd naar de eventuele nieuwe partijen.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.