Nieuw VOA-lid IVLO stelt zich graag voor!

Nieuw VOA-lid IVLO stelt zich graag voor!

Onlangs is IVLO Instituut voor Leiderschapsopvolging & Ontwikkeling lid van VOA geworden: van harte welkom!

Via de antwoorden op een aantal vragen stelt Michèl Koppenaal zich graag aan zijn collega-VOA-leden voor:

• Wie ben je en wat is je bedrijf?
Mijn naam is Michèl Koppenaal, oprichter van en trainer bij het Instituut voor Leiderschapsopvolging & Ontwikkeling (IVLO), een organisatie waarbij vanaf de start zo'n twaalf zelfstandige trainers en leidinggevende ervaringsdeskundigen zijn aangesloten. Ik zelf heb nu zo'n vijfentwintig jaar ervaring als managementadviseur en trainer, met name op het gebied van leiderschap, teamontwikkeling en cultuurverandering. Met IVLO richten wij ons voornamelijk op de tijdige opvolging van vertrekkende leidinggevenden waarbij de continuïteit van bedrijfsvoering gewaarborgd blijft of zelfs verbetert, en waarbij wij leidinggevenden desgewenst blijven begeleiden bij het optimaal uitvoeren van de functie. Dit laatste doen we overigens ook voor zittende leidinggevenden en teams.

Logo IVLO.png
Waarom zouden we bij jou moeten zijn?
Wat het Instituut voor Leiderschapsopvolging & Ontwikkeling (IVLO) onderscheidt van traditionele opleidingsbureaus is dat wij onze interventies koppelen aan de strategie en bedrijfsdoelen van de organisatie, vanuit recent breinonderzoek meer dan anderen rekening houden met hoe volwassenen leren, maatwerk leveren tegen dezelfde kosten als anderen standaardwerk leveren, de Return on Ivestment (ROI) inzichtelijke houden - vaak wordt de investering in een traject bij ons al terugverdiend tijdens het traject - en dat wij onder voorwaarden, na afloop van een geslaagd traject, zowel de organisatie als de deelnemers certificeren. Daarnaast bieden wij korte effectieve trajecten rond pro-actieve duurzame inzetbaarheid, verlaging ziekteverzuim en verbetering veiligheidscultuur. Zaken die sterk samenhangen met effectief mensgericht leiderschap.

• Wat is jouw droom als ondernemer? 
Mijn droom als ondernemer is dat het Instituut voor Leiderschapsopvolging & Ontwikkeling (IVLO) een gevestigde naam in Nederland is en gezien wordt als hèt instituut voor leiderschapsopvolging en -ontwikkeling. Ook zie ik graag dat organisaties en medewerkers aantrekkelijk worden, zijn of blijven door uitmuntend mensgericht leiderschap. Met name aan de basis. In een krappe arbeidsmarkt, volgens het CBS kan de huidige krapte nog wel tot 2040 aanhouden, is effectief aantrekkelijk leiderschap essentiëel voor het voortbestaan van organisaties.

• Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?
Op dit moment is de uitdaging van de onderneming om deze gevestigde naam te worden en (h)erkend te worden in de markt als de partij die inderdaad veel meer meerwaarde biedt aan organisaties, dan men van de grote traditionele opleidingsbureaus gewend is. Het Instituut voor Leiderschapsopvolging & Ontwikkeling (IVLO) is nu nog onbekend. Ook wat wij doen, bieden en opleveren blijft nog onder de radar. Wij zoeken op dit moment naar nog meer kansen om onze expertise in te zetten en aan te tonen.

• Wat ben je nog meer, naast ondernemer?
Naast ondernemer ben ik vader, een verwoed verzamelaar van met name arthouse films en amateurfotograaf. Met veel plezier fotografeer ik evenementen, mensen en sportwedstrijden. Ook straatfotografie, waarbij ik taferelen vastleg zoals ze zich op dat moment voordoen, vind ik mooi om te doen. Er wordt al zoveel geposeerd en in scene gezet. Werkelijke emoties en expressies vastleggen, dat is wat mij hierin drijft.

• Waarom ben je lid geworden van de VOA?
Ik ben lid geworden van VOA, omdat ik altijd wel ondernemend ben geweest, anders had ik niet al vijfentwintig jaar opdrachten kunnen binnenhalen en uitvoeren voor mijn diverse werkgevers, maar nu pas voor het eerst voor 100% zelfstandig ondernemer ben. Dit betekent dat ik nog heel wat te leren heb op dit gebied, een uiterst gering netwerk heb in de regio en daarentegen ook wel een schat aan ervaringen heb waaraan andere ondernemers mogelijk wat kunnen hebben. Elkaar iets gunnen, met elkaar samenwerken, sparren, synergie creëren met en voor elkaar en mijn netwerk aan ondernemers uitbouwen, dat zijn eigenlijk de voornaamste redenen. En de hoop dat ik vanuit IVLO wat voor anderen kan betekenen uiteraard.

• Wat verwacht je van de VOA?   
Mijn verwachtingen van VOA zijn gevoed door de informatie op de website voaonline. Daarin zie ik besturen, commissies, werkgroepen, bijeenkomsten, activiteiten, etc. Ik zie dus allemaal mogelijkheden die door VOA geboden worden, maar die pas echt waarde krijgen wanneer je zelf actief meedoet. Van VOA verwacht ik dus dit soort mogelijkheden. Van mezelf dat ik actief gebruik maak van de mogelijkheden en actief meedoe.

• In welke onderwerpen/thema's ben je geïnteresseerd?
Onderwerpen waarin ik ben geïnteresseerd: de opvolging van leidinggevenden, hoe regelen organisaties dit in de regio Alphen en welke haken en ogen ervaren zij hierbij? Aantrekkelijk werkgeverschap, hoe zien organisaties in de regio dit en hoe geven zij hier invulling aan? Hoe zorgen zij ervoor dat (nieuwe) medewerkers gemotiveerd aan de slag blijven en niet al snel weer vertrekken? Hoe werkt de gemeente met aanbestedingen, ook wanneer het gaat om trajecten rond leiderschapsopvolging en -ontwikkeling? Welke afwegingen maakt deze organisatie hier in Alphen aan den Rijn? Welke kruisbestuivingen en samenwerkingsverbanden zijn er mogelijk met andere organisaties en ondernemingen binnen Alphen aan den Rijn en/of daarbuiten? Een ander onderwerp waarin ik ben geïnteresseerd heeft te maken met product- en dienstontwikkeling. Welke behoeften of problemen zien we allemaal, waarvoor nog geen adequate dienst of oplossing is bedacht? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze er komen? Bij Nyenrode Business University volgde ik enkele modules rond Business Development. Erg boeiend, naast alle diensten en producten die er al zijn.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.