Nieuw VOA-lid GLOBE Airmotors & Test Equipment stelt zich voor!

Onlangs is GLOBE Airmotors & Test Equipment lid geworden van de VOA: van harte welkom!

Via de antwoorden op 8 vragen stelt Sebastiaan Dekker zich graag aan zijn collega-VOA-leden voor:

1: Wie ben je en wat is je bedrijf?
Mijn naam is Sebastiaan Dekker, 29 jaar, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Sinds 2010 werkzaam bij de GLOBE Groep, waarvan de afgelopen 3 jaar als mede-eigenaar. Samen met mijn partners draag ik de verantwoordelijkheid voor het bedrijf. De GLOBE Groep zelf bestaat al sinds 1986 en sinds die tijd heeft het hoofdkantoor altijd in Alphen gestaan.
Wij houden ons met GLOBE Airmotors B.V. bezig met het produceren, ontwerpen en verkopen van perslucht gedreven motoren. Dit zijn motoren die kunnen worden gebruikt in applicaties waar bijv. geen stroom gebruikt kan worden vanwege ontploffingsgevaar. Een alternatief voor bijvoorbeeld een elektrisch gedreven motor. We zijn de specialist in luchtmotoren en helpen onze klanten niet alleen met motoren, maar ook met de rest van de aandrijving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geschikte tandwielkast die op onze motor gemonteerd kan worden.
Daarnaast houden we ons met GLOBE Test Equipment B.V. bezig met hoge druk testsystemen en alles wat daarbij komt kijken. Dit zijn voornamelijk systemen die worden gebruikt om hoge druk testen mee uit te voeren. Dit kan zowel met water, olie als met gas. Wij bouwen hier standaard systemen voor, maar zeker ook op maatgemaakte systemen. Denk hierbij aan een bedrijf dat bijv. een drukvat produceert dat geschikt moet zijn voor 400 bar. Onze systemen worden in dat geval gebruikt om aan te tonen dat het drukvat deze druk aan kan. Naast de systemen helpen we onze klanten eigenlijk met alle vraagstukken op het gebied van hoge druk.
Onze hoofdvestiging is hier in Alphen aan den Rijn, waar we niet alleen onze producten ontwerpen en verkopen, maar ook produceren. Sinds 2012 hebben wij een Duitse vestiging onder onze eigen naam geopend en maken wij verder gebruik van ons internationale distributienetwerk dat zich momenteel tot meer dan 36 landen heeft uitgebreid.

2. Waarom zouden we bij jou moeten zijn?
Als men een aandrijving zoekt waarbij een luchtmotor gebruikt kan of moet worden. De toepassingen waarin onze motoren worden gebruikt zijn zeer divers, we leveren luchtmotoren aan grote lierenbouwers die vervolgens op schepen komen te staan, maar ook kleine motoren die worden gebruikt in mixapplicaties in de farmaceutische industrie.
Of als men opzoek is naar apparatuur om een hydrostatische of gas-test mee uit te voeren. Ook hier is onze klantenkring enorm uitgebreid. Dit kunnen bedrijven zijn die veiligheidsventielen maken tot grote bedrijven die hydrauliekslangen produceren. Overal waar producten worden gemaakt en/of moeten worden getest op hoge druk, daar zijn wij te vinden.
In beide gevallen helpen we u graag met het vinden van het juiste product en natuurlijk het gewenste advies.

3. Wat is jouw droom als ondernemer?
Mijn droom als ondernemer is om de GLOBE groep over de wereld bekend te laten staan als de specialist in luchtmotoren en hoge druk systemen. Naast de groei van ons bedrijf nationaal en internationaal wil ik graag blijven innoveren op onze huidige technieken, om zo ook in de toekomst de industrie van aandrijvingen/systemen etc. te kunnen blijven voorzien.

4. Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?
De grootste uitdaging voor mij als ondernemer ligt denk ik het toekomstbeeld dat je hebt voor je onderneming. De balans tussen de dagelijkse taken die heel erg belangrijk zijn in je onderneming en de tijd vrij te maken om vandaag al bezig te zijn met waar je in de toekomst wil staan is denk ik niet alleen voor mij, maar ook voor veel andere ondernemers een grote uitdaging.

5. Wat ben je nog meer, naast ondernemer?
Ik ben eerder dit jaar getrouwd met mijn vrouw Veerle en begin volgend jaar verwachten wij ons eerste kindje.

6. Waarom ben je lid geworden van de VOA?
In de eerste plaats ben ik lid geworden omdat ikzelf een geboren en getogen Alphenaar ben. De VOA behartigt de belangen van alle ondernemers in Alphen. Ondanks dat wij als bedrijf weinig met de lokale markt te maken hebben (op de mensen uit Alphen na die bij ons werken), daar waar wij veel internationaal zakendoen, heb ik het gevoel dat het altijd van meerwaarde kan zijn om zeker lokaal met gelijkgestemden in contact te blijven. Je weet immers nooit waar een dergelijk netwerk toe kan leiden.

7. Wat verwacht je van de VOA?
Ik verwacht dat wij door de VOA wat meer inzicht krijgen in wat er lokaal speelt. En daarnaast hoop ik natuurlijk met andere ondernemers in contact te komen.

8. In welke onderwerpen/thema’s ben je geïnteresseerd?
Op dit moment zou ik zeggen dat mijn interesse voornamelijk ligt in het netwerken en hoe Alphen zich blijft ontwikkelen. Ik ben in het weekend vaak in het dorp en ik vind het heel erg mooi om te zien hoe het centrum zich heeft ontwikkeld door de komst van nieuwe winkels en horecagelegenheden.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.