Nieuw bij Parkvilla: online filmlezing ‘politics’

Nieuw bij Parkvilla: online filmlezing ‘politics’

Parkvilla organiseert op 2 februari voor het eerst een online lezing over Amerikaanse films die zich afspelen in de politieke arena.

“Inderdaad een actueel thema met het oog op de inauguratie van Biden. In deze fascinerende, lezing neemt filmexpert Rudi de Boer, aan de hand van filmfragmenten, cursisten mee in de wereld van de Amerikaanse politiek”, zegt Maaike van Zetten, coördinator cursussen Parkvilla. Deze digitale lezing is vanuit je eigen stoel te volgen en de kosten bedragen € 20. Opgeven kan via www.parkvilla.nl.

De lezing bevat diverse fragmenten over spannende presidentsraces, het leven in het Witte Huis, de intriges en diverse crises waarmee Amerikaanse presidenten mee om moeten gaan. Niet alleen de echte klassiekers passeren de revue; ook films, series en documentaires schetsen een beeld van de intrigerende wereld van de Amerikaanse politiek.

Rudi de Boer

Docent Rudi de Boer is zich na zijn studie Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht gaan verdiepen in de geschiedenis van de film en andere filmculturen. Hij is werkzaam bij diverse filmhuizen en scholen in het hele land en verzorgt al jaren nagesprekken met filmmakers en acteurs tijdens het Nederlands Filmfestival.

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.