mboRijnland in overleg over hervatten praktijkonderwijs en examens

mboRijnland in overleg over hervatten praktijkonderwijs en examens

Aanvankelijk had mboRijnland besloten om de deuren tot het einde van dit studiejaar gesloten te houden voor regulier onderwijs. Maar de persconferentie van vorige week heeft ervoor gezorgd dat het College van Bestuur deze beslissing gaat heroverwegen. “Er wordt nu gekeken naar de haalbaarheid hiervan”, laat woordvoerder Pien van Buul weten.

Op 22 april bracht mboRijnland het nieuws naar buiten dat er dit studiejaar geen fysiek onderwijs meer zou worden gegeven. Nu wordt er opnieuw gekeken naar deze beslissing, omdat het kabinet tijdens de persconferentie op 6 mei aangaf dat het mbo vanaf half juni weer open mag voor praktijklessen en examens. “De lessen zouden dan plaats moeten vinden tussen 11:00 en 15:00 uur om drukte in het openbaar vervoer te vermijden. Ook mag de bezetting van de gebouwen maar maximaal 20% zijn.”

Van Buul vervolgt: “We gaan nu kijken naar onze mogelijkheden en de haalbaarheid hiervan. Het zou voornamelijk gaan om het deels hervatten van praktijkonderwijs en het door laten gaan van examens voor alle studenten. Hoe gaan we dat regelen? Welke lessen worden er dan gegeven? En is het wel verantwoord? Want er zitten zo'n 1600 studenten op de locatie in Alphen. Met de inventarisatie hiervan zijn we nu druk bezig.” In de tussentijd gaat het digitaal onderwijs gewoon door zoals gepland.

Momenteel vinden alleen de examens voor diplomakandidaten nog doorgang. “Deze zijn op maandag 11 mei van start gegaan. Hierbij benadrukken we dat het schoolgebouw alleen open is voor examenkandidaten die in hun laatste jaar zitten, niet voor andere studenten. We controleren dit niet bij de deur, maar we hebben wel een beroep gedaan op alle studenten dat ze alleen mogen komen als dit noodzakelijk is.” Ook hiervoor zijn maatregelen genomen. “Er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand en andere hygiënevoorschriften die gelden in deze tijd.”

Reacties (0)

U moet Inloggen om te reageren

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.